Mâncarea de cartofi care l-a costat scump pe Cătălin Scărlătescu. Cât a putut să scoată din buzunar: „Am sunat-o pe bunica mea”
Cătălin Scărlătescu și-a adus aminte de o întâmplare pe care nu o va uita niciodată și are legătură cu mâncarea de cartofi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 16 Aprilie 2023, 16:42 | Actualizat: Vineri, 26 Mai 2023, 10:08Juratul de la Chefi la cuțite a trebuit să scoată, la un moment dat, o grămadă de bani din buzunar pentru o rețetă simplă, însă care l-a costat mult. Iată ce i s-a întâmplat celebrului bucătar!
Pe aceeași temăCum a ajuns Cătălin Scărlătescu să dea „o grămadă de bani” pentru o mâncare de cartofi. Ce a povestit juratul de la Chefi la cuțite
Fostul concurent de la America Express a povestit, recent, o întâmplare din copilăria sa, de pe vremea comunistă. Avea doar șapte ani când s-a pus să prepare o rețetă de mâncare de cartofi.
Prin urmare, Cătălin Scărlătescu și-a sunat bunica și au stat mai multe ore la telefon pentru a-i explica cum să gătească preparatul. La final, bucătarul s-a ales cu costuri enorme la telefon, pentru care a trebuit să scoată o grămadă de bani din buzunar, cum a mărturisit chiar el.
Pe aceeași temă„A fost o mâncare de cartofi pe la 7 ani și a fost cea mai scumpă mâncare din viața mea. Eram pe vremea lui Ceaușescu și am sunat-o pe bunica mea, am stat cu ea două ore la telefon să termin nebunia aia de mâncare și ne-a costat o grămadă de bani”, a povestit Cătălin Scărlătescu, pentru Antena Stars.
Chef Scărlătescu și-a dat seama de când avea 16 ani că vrea să devină bucătar și visa, într-o zi, să aibă propriul restaurant. La 20 de ani, a plecat în străinătate, să lucreze pe vapor, iar după ce a călătorit prin multe țări, s-a stabilit pentru o perioadă în Germania. De când era copil, îi plăcea să-și ajute bunica în bucătărie:
Pe aceeași temă„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.
La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, și-a amintit, la un moment dat, Cătălin Scărlătescu, notează Kfetele.ro.
La începuturile sale în carieră, până să devină cunoscut, a trebuit să plece de la munca de jos și să învețe să facă mai de toate.
Pe aceeași temă„Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă. Am făcut un curs de preparat peşte la Academia Gastronomică Kempinski din Berlin.
Abia la Koln, am dat peste mentorul meu, Filippo Nisi, un sicilian care ţine de 25 de ani o cârciumă, într-un oraş cu peste 5.000 de restaurante. M-a angajat dupa ce mi-a zis să-i tai o ţelină, i-am taiat-o şi am aruncat-o în tigaie”, a mai spus juratul de la Chefi la cuțite, scrie sursa citată anterior.