Antena

Mihai Bendeac l-a criticat, public, pe Dan Petrescu pentru că n-a ales să fie “erou” la Națională. Ce a scris actorul

Actorul Mihai Bendeac, un fan declarat al fotbalului, a postat o scrisoare deschisă către antrenorul Dan Petrescu, "greul din fotbal" care a refuzat să vină să antreneze echipa națională.

Publicat: Marti, 21 Decembrie 2021, 12:28 | Actualizat: Marti, 21 Decembrie 2021, 13:24
Galerie de imagini
Antrenorul Dan Petrescu este cel de-al treilea nume greu din fotbal care refuză să antreneze echipa națională. Hagi și Răzvan Lucescu au refuzat, deasemenea
Profimedia

Petrescu, actualmente antrenor al echipei de fotbal CFR Cluj, este cel de-al treilea nume căruia i s-a oferit opțiunea de-a prelua echipa națională și a refuzat-o, după ce Gheorghe Hagi și Răzvan Lucescu au luat aceeași decizie, potrivit digisport.ro

Acum, favorit în cărți pentru a fi la cârma echipei naționale, este Adrian Mutu, care este liber de contract încă din luna octombrie, când a fost demis de la Universitatea Craiova, potrivit aceleiași surse.

Mihai Bendeac, contrariat că banii și nu sentimentul national, au vorbit pentru Dan Petrescu și Cosmin Olăroiu.Domnule Petrescu… 400 de mii de euro? Asta vă oprește?”

Decizia lui Petrescu a stârnit controverse nu doar în lumea fotbalului, ci și printre iubitori ai acestui sport, precum actorul Mihai Bendeac.

Într-o scrisoare deschisă postată pe contul său de Facebook, Bendeac și-a exprimat uimirea și, totodată, regretul că partea materială a câștigat în detrimentul sentimentului de mândrie și a încercării de a fi “un erou” și de a face ceva pentru Națională.

Tot în postarea sa, actorul îl menționează și pe antrenorul Cosmin Olăroiu, de la care, precizează Bendeac, “se aștepta să lase fotbalul de la arabi, bănos, ce-i drept, ca să vină la echipa națională”, lucru care nu s-a întâmplat.

Pe aceeași temă

Bendeac și-a început “pledoaria” prin a-i aprecia performanțele lui Petrescu, în fotbal, și prin a-și exprima respectul și iubirea ce i le poartă.

A continuat prin a-și menționa surprinderea că Petrescu nu a ajuns la nivelul la care să fie atât de stabil financiar încât să accepte un rol, nu pentru bani, ci pentru suflet. „400 de mii de euro?Asta vă oprește?” a scris Bendeac.

Pe aceeași temă

”Domnule Petrescu, fac parte din generația care vă divinează. De ce? În primul rând ca jucător. Sunteți printre foarte puținii jucători români care au demostrat constanță și performanță atât la echipa națională, cât și la un mare club european, a scris el.

"Chiar și maestrul Hagi a reușit “dubla” asta abia spre final, la Galatasaray. Dumneavoastră ați fost și rămâneți o legendă Chelsea!", a continuat Bendeac.

Recomandari A1

“Vă iubesc necondiționat. Secretul meu murdar este fotbalul. E pasiunea mea secretă. Știu istoria fotbalului românesc (și nu numai) în detaliu. Asta mă sperie, uneori.

Domnule Petrescu… e ireal cum o persoană precum dumneavoastră sau domnul Olăroiu nu puteți ajunge la punctul ăla al vieții în care intervine sentimentul de 'Bă… Dacă mor mâine, din punct de vedere financiar, 10 generații sunt asigurate… Oricum în afară de fotbal nu respir altceva.. Atât există! Fotbal! E viața mea!", a mai scris actorul.

"Domnule Petrescu… 400 de mii de euro??? Asta vă oprește? La banii dumneavoastră îi plăteam mâine”, a fost reacția lui actorului contrariat.

Bendeac: “Poți avea toți banii din lume. Nimic nu se compară cu sentimentul de a fi EROU! De acționa împotriva chestiunilor materialiste. Chiar dacă ați fi eșuat la Națională, măcar ați fi încercat”

Bendeac și-a mai exprimat punctul de vedere, judecându-l ușor pe antrenorul CFR Cluj pentru faptul că nu a ales să facă ceva “uriaș pentru noi toți”. Totodată, actorul le-a urat succes, atât lui Petrescu, cât și lui Olăroiu.

“Poți avea toți banii din lume. Nimic nu se compară cu sentimentul de a fi EROU! De a acționa împotriva chestiunilor materialiste. Chiar și dacă mandatul dumneavoastră la Națională ar fi fost un eșec, nu ar fi fost permis nimănui să eludeze faptul că Sir Dan sau Sir Oli nu au încercat".

"Că unul dintre oamenii ăștia a spus cândva: “Am caviar la masă pentru 10 generații. Acum fac ceva pentru noi toți! Ceva uriaș!”, a mai scris Bendeac.

"Baftă în continuare la CFR, iar domnului Olăroiu (că tot l-am menționat), baftă în întâlnirile cu "AL Albadadain", "Al Magagagran", "Al Ain", "Al Balabaluba" și alte confruntări care îl vor introduce în marea istorie a fotbalului mondial și care ne interesează mult pe noi, microbiștii”, a conchis Mihai Bendeac.

Whatsapp LinkedIn
mihai bendeac dan petrescu cosmin olaroiu gheorghe hagi echipa nationala
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ al Austriei 2024 se vede LIVE online în AntenaPLAY 🏁 În perioada 28 - 30 iunie, vezi LIVE pe canalul dedicat!
Stirile zilei Mihaela merge la mare în fiecare an, dar n-a mai dat bani pe hotel de decenii. Cum reuşeşte: "Ne simţim ca acasă"
Videoclipul zilei
Citește și
iUmor Sezonul 13, 23 octombrie 2022. Ileana Peter a făcut un show de neînțeles
iUmor Sezonul 13, 23 octombrie 2022. Apollo Grecul - jurizare
iUmor Sezonul 13, 23 octombrie 2022. Flavius Buzilă - jurizare
iUmor Sezonul 13, 2 octombrie 2022. Maia Morgenstern, luată la roast de Marius Bodochi
Video recomandate
Video
Citește și
Trei zodii care au parte de transfomare în perioada următoare. Nativii care se pot baza pe Univers Catine.ro
Primele imagini de la nunta Dilettei Leotta cu Loris Karius. Cum a arătat rochia de mireasă și ce rol a avut... Happy Channel
Soția bărbatului ucis în accidentul comis de Mario Iorgulescu va merge la CEDO: „Nu mă las bătută. Mai bine... Libertatea.ro
Cât au ajuns să coste un șezlong, o limonadă, o cafea și un covrig pe plajă, în Constanța Ziare.com
Decizia radicală luată de fiica lui Irinel Columbeanu, după ce tatăl ei a ajuns falit într-un azil de bătrâni AntenaSport
Fanii au felicitat-o în număr impresionant! Anunțul special făcut de Andreea Bănică după 16 ani de... Elle
Gestul halucinant al unui bărbat din Medgidia, după ce a aflat că soția l-a înșelat a doua oară. Și-a ieșit... Spynews.ro
Maria Dragomiroiu, la un pas de moarte! „Am simțit-o pe mama dintr-o data lângă mine!“ BZI
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Spumă de căpșuni cu albușuri. Un desert simplu și savuros, gata în 10 minute HelloTaste.ro
Ce compensații trebuie să primească angajații care lucrează de Rusalii. Amenzi de până la 10.000 de lei pentru... Antena3.ro
„Linia roșie” care îți arată că hackerii au intrat în contul tău. Google a dezvăluit semnul secret la... useit
Horoscopul zilei de 24 iunie 2024. Balanțele pierd sume mari de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Evaluare Națională 2024: Ce subiecte au primit elevii la limba și literatura română și cum trebuiau rezolvate Wall-Street
Misha, primele declarații după zvonurile legate de împăcarea cu Connect-R: Ca să clarific toate aspectele... Kudika
Pensionarii care NU vor primi bani după recalculare. Veste de ULTIMA ORĂ Playtech
Care sunt subiectele care au picat la limba română, la Evaluarea Națională Redactia.ro
Subiecte la Evaluarea Națională 2024 - română. Elevii au avut de caracterizat un personaj din Cireșarii Observator
Xilitolul, un îndulcitor foarte popular, poate crește riscul de infarct și atac cerebral MediCOOL
Înghețată de căpșuni cu banane. Rețetă simplă de desert răcoros HelloTaste
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în... ProSport
Meteorologii Accuweather anunță o lună iulie fără PRECEDENT în România. Țara fierbe, la propriu! Temperaturi... Gandul
Pepe a spus adevărul despre banii încasaţi la nunta cu Yasmine. Ce a găsit în plicuri CanCan
Torticolis: tipuri, cauze, simptome și tratament DeParinti
Taylor Swift l-a adus pe Travis Kelce pe scenă în timpul concertului de pe stadionul Wembley. Cei doi și-au... ZUTV
Elon Musk a devenit din nou tată la începutul anului. De ce s-a aflat abia acum despre cel de-al 12-lea copil al... UseIT
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie Hello Taste