Ediția de aseară Chefi la cuțite a debutat în forță, Chef Cătălin Scărlătescu anunțând chiar înainte de începerea celui de-al șaselea battle că este gata să folosească amuleta care îi permite să aducă patru concurenți din bootcamp.
Marti, 01.11.2022, 12:36În a doua zi de Paște, bucătarii pregătesc cele mai delicioase preparate.
Luni, 03.05.2021, 10:40Piața în aer liber este organizată în curtea Muzeului Țăranului Român, în condiții de siguranță, unde cei mai iscusiți bucătari pregătesc rețete tradiționale românești și nu numai.
Vineri, 27.11.2020, 11:46Piața în aer liber este organizată în curtea Muzeul Țăranului Român, în condiții de siguranță.
Vineri, 27.11.2020, 10:42Deşi sezonul estival s-a încheiat de mult, încă avem motive să ajungem pe litoral. Sezonul scoicilor este în toi. Iar bucătarii ştiu cum să ademenească turiştii. Prepară totul la ceaun, la foc de lemne, direct pe nisip. Curioşii asistă la...
Duminica, 18.10.2020, 19:20Fiecare episod e o nouă reuşită! După o seară de luni, în care au fost lideri de audienţă, cei trei chefi s-au întrecut din nou pe ei, iar show-ul Chefi la Cuţite a fost lider de audienţă pe toate segmentele de public.
Miercuri, 07.10.2020, 19:39Bucătarii nu mai aşteaptă redeschiderea restaurantelor, aşa că au făcut front comun direct în stradă. Din camioane sau rulote, gătesc chiar în faţa clienţilor. Şi fac de toate. De la burgeri. la fine-dining. La Cluj-Napoca, pofiticoşii au...
Duminica, 05.07.2020, 19:36Epidemia de coroanvrius schimbă restaurantele de lux din lumea întreagă. Localul Noma, din Danemarca, desemnat de patru ori cel mai bun restaurnat din lume, a trecut de la meniul de fine dining, la burgeri. Ideea i-a venit chefului de acolo în...
Vineri, 22.05.2020, 19:51Viorel și Vulpița vor să învețe o meserie. Cei doi îndrăgostiți vor să urmeze cursuri de ospătari și bucătari.
Miercuri, 04.03.2020, 18:37Bucătarii au sărbătorit şi ei Revelionul şi au făcut un chef de pomină, în stil boieresc. Zeci de chefi din toată ţara, care au lucrat în noaptea dintre ani, s-au strâns acum în Mărginimea Sibiului şi au petrecut într-un un conac de...
Duminica, 12.01.2020, 08:58Chiar dacă sărbătoarea Crăciunului a trecut, aromele de sezon nu se lasă duse cu uşurinţă. În Arad, de exemplu, a avut loc în acest weekend un adevărat ospăţ la concursul internaţional de pomana porcului. Bucătari din 4 ţări s-au...
Luni, 30.12.2019, 07:59Pomana porcului a pus la cuţite peste 50 de echipe de bucătari care s-au întrecut în preparate tradiţionale pe bază de carne de porc.
Duminica, 08.12.2019, 08:54Halloweenul de peste Ocean a fost deja "importat" în Transilvania, mai ales că acolo e și ţinutul contelui de poveste Dracula. Castelul vampirului legendar, din pasul Tihuţa, e pus la punct în aceste zile, pentru a-i întâmpina cum trebuie pe...
Miercuri, 23.10.2019, 12:22Tradiţiile româneşti sunt promovate printr-un nou concept. În Sibiu, capitală europeană gastronomică, zeci de hoteluri, terase şi restaurante le oferă turiştilor mic dejun în still slow-food. Adică, toate preparatele sunt din ingrediente...
Joi, 19.09.2019, 19:47Arome delicioase s-au ridicat în aer, în Târgu-Mureş, unde a avut loc un concurs de gătit la ceaun. Bucătarii s-au întrecut în reţete care de care mai gustoase şi fiecare şi-a folosit secretul. A contat şi felul în care şi-au prezentat...
Luni, 02.09.2019, 16:34Gustul autentic al Deltei Dunării s-a mutat în acest weekend la munte. La Braşov, bucătarii s-au întrecut în delicii pescăreşti. Grătarele nu au mai făcut faţă, iar mirosul de la festivalul pescăresc i-a adus pe turişti, dar şi pe...
Sambata, 24.08.2019, 19:39Record gastronomic doborât în Mexico City! În mai puţin de trei minute, zeci de bucătari au preparat cel mai lung sandviş din lume. Iar de la marele eveniment nu au lipsit nici gurmanzii. Amuzant este că precedentul record a aparţinut tot...
Joi, 01.08.2019, 16:44O problemă foarte gravă iese la iveală după unul dintre cele mai aglomerate weekenduri pe litoral. Cele mai frumoase restaurante pot ascunde focare de infecţii în bucătării. Într-o singură săptămână, inspectorii de la Protecţia...
Luni, 22.07.2019, 19:20Ajutorul de bucatar reprezinta o pozitie la nivel de intrare pentru noii bucatari. Acesta lucreaza in bucatarie si, in general, ii ajuta pe ceilalti bucatari in procesul de gatire a mancarurilor.
Luni, 22.07.2019, 18:31Bucătarii şi-au declarat război în Harghita. Pe un teren de fotbal şi-au instalat tabăra, au aprins focul sub ceaune şi s-au pus pe gătit. De la reţete de gulaş şi până la fasole cu ciolan sau tocăniţe.
Duminica, 21.07.2019, 09:38Coacăze bio şi siropuri de zmeură al căror gust a uimit cei mai faimoşi bucătari din lume. Sunt produsele pe care au mizat doi tineri antreprenori, care şi-au asumat faptul că afacerile cu fructe de pădure aduc profit târziu.
Sambata, 20.07.2019, 19:33Staţiunea Borsec a devenit pentru trei zile capitala preparatelor la ceaun. Zeci de bucătari din Albania, Republica Moldova sau Ungaria şi-au prezentat tradiţiile culinare în aer liber. Iar chefii s-au întrecut în reţete fără să se uite la...
Sambata, 13.07.2019, 19:25Sute de oameni trudesc de dimineaţa până seara pentru a-şi răsfăţa clienţii cu cele mai gustoase şi rafinate mâncăruri. O echipă Observator a intrat în bucătăria unui hotel All-Inclusive de la mare unde se rulează cantităţi...
Marti, 09.07.2019, 19:18A fost seara Oscarurilor în gastronomie. În Capitală au fost premiate cele mai bune restaurante din ţară. Şi a fost ales şi bucătarul-şef al anului. Marele câştigător este Alexandru Dumitru, un artist convins, care a mizat pe o farfurie...
Marti, 25.06.2019, 19:35În centrul vechi al Constanţei în aceste zile se desfăşoară cea de-a patra ediţie a Festivalului Scoicilor. Aici, bucătarii gătesc midii după reţete inedite, iar vedetele acestui sezon sunt scoicile cu fasole. Sunt delicioase, spun cei care...
Sambata, 18.05.2019, 19:33Cătălin Scărlătescu a fost ales președintele bucătarilor din Calea Lactee, iar Sorin Bontea și Florin Dumitrescu fac glume pe seama colegului lor.
Marti, 14.05.2019, 20:08Balmoşul, sarmalele şi pomana porcului au succes şi în rândul străinilor, chiar dacă nu suntem în perioada Crăciunului. Şi pentru că aceştia vor să facă mâncărurile tradiţionale româneşti în propriile bucătării, apeleaza la...
Duminica, 12.05.2019, 09:13Mii de români petrec Sărbătorile Pascale şi în staţiunile montane. Mulţi dintre ei au ales cazarea la rulotă sau cort şi mâncarea tradiţională gătită la iarbă verde. Pe Valea Cerbului, lângă Buşteni, în jurul ceaunelor cu ciorbă de...
Sambata, 27.04.2019, 19:11Ne aflăm în cel mai greu post al anului, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la plăcerea gustului. Ne uşurează situaţia chiar restaurantele, care şi-au adaptat meniurile oricăror cerinţe. Şi unde poate fi oferta mai...
Marti, 19.03.2019, 19:36Delicii franțuzești făcute de români
Vineri, 15.03.2019, 12:26Peste câteva zile, românii vor sărbători din nou... dragostea. De data asta, româneşte, de Dragobete. Iar surprizele au gust tradiţional. De la brânză la pită, totul în formă de inimă. În judeţul Mureş, brânza este ţinută zile...
Marti, 19.02.2019, 19:37Bucătarii au primit o nouă provocare: să pregătească cina pentru o mie de studenţi militari, totul cu un buget limitat. În plus, meniul a trebuit să nu depăşească 1800 de calorii, aşa cum cer directivele militare. Au fost prezenţi inclusiv...
Miercuri, 13.02.2019, 08:01Să fie cât mai sănătos, dar cu un gust cât mai puternic. Şi să arate şi bine. Aşa arată prânzul perfect în viziunea gurmanzilor. Iar chefii se conformează. Tot mai mulţi renunţă la ulei şi sosuri grase.
Duminica, 13.01.2019, 19:3140 de bucătari din toată ţara, care au lucrat în noaptea dintre ani, s-au strâns aseară la Orlat, în Mărginimea Sibiului, pentru a sărbători Revelionul! Locul ales pentru petrecere a fost un conac boieresc şi asta pentru că tema...
Marti, 08.01.2019, 16:32Din cei 120 de concurenți ce au încercat să își demonstreze priceperea în Bootcamp, doar 15 au mers mai departe, alăturându-se celor trei bucătari care au primit cuțitul de aur și deci, un loc în echipele chefilor! De data aceasta, în sezonul 6 al emisiunii „Chefi la cuțite”, Sorin Bontea și-a ales o echipă albastră cu care speră să pună mâna pe victorie!
Miercuri, 12.12.2018, 17:32Micii bucătari au venit la "Chefi la cuțite". Caius Storceag și Ștefan Emilia Nicoleta vor să ia cele trei cuțite de la chefi.
Luni, 10.12.2018, 19:09Cei mici au pregătit prăjituri, dar au făcut şi o licitaţie în care şi-au vândut jucăriile pe care nu le mai foloseau. Totul a avut un scop caritabil.
Vineri, 23.11.2018, 07:58Romică Țociu, față-n față cu cei trei chefi. Actorul vrea să ia cele trei cuțite, doar așa va putea intra în galeria artiștilor bucătari.
Luni, 05.11.2018, 19:53Şi fenomenul este tot mai răspândit. Ca să îi oprească pe cei care termină o şcoală profesională sau cursuri de profil să plece din România, autorităţile vor să le ofere burse viitorilor bucătari.
Luni, 24.09.2018, 07:44Românii sunt tot mai interesaţi să vadă ce mănâncă. Sunt atraşi de show-ul pe care îl fac bucătarii atunci când pregătesc în faţa lor preparate inedite sau chiar şi reţete simple. Gătitul se transformă astfel într-un adevărat...
Vineri, 14.09.2018, 19:37O modă americană prinde tot mai mult teren şi în România! Pentru că gusturile românilor sunt din ce în ce mai rafinate, bucătarii au introdus în meniuri sandvişurile reinventate. Avocado, somonul sau carnea de raţă sunt doar câteva dintre...
Miercuri, 05.09.2018, 19:27Reţetele se schimbă, tradiţia rezistă! Bucătarii au readaptat preparatele din bucătăria bunicii şi le pun astăzi pe mesele marilor restaurante. Românii nu se mai satură de ele, chiar dacă au parte de tentaţii exotice la tot pasul.
Miercuri, 08.08.2018, 19:26Pentru clienţii tot mai pretenţioşi, bucătarii se văd nevoiţi să reinventeze reţetele clasice. Aşa se face că nici frigăruile nu mai sunt ce-au fost odată. Pe băţ, se pun creveţi, somon sau gogoşi.
Sambata, 04.08.2018, 19:23Dani și Răzvan dau dovadă de măiestrie chiar și în domeniul gastronomic. Ultimul subiect de discuție este despre mazăre.
Marti, 10.07.2018, 11:30Preferinţele culinare ale românilor s-au schimbat chiar şi atunci când vine vorba despre supă sau ciorbă! Iar bucătarii s-au adaptat urgent.
Marti, 03.07.2018, 16:29Sunt tinere, rafinate și aparțin unei industrii care se ghidează după trenduri, iar diseară de la 20:00, ele vor fi cele care dau verdictul în cea de-a șasea confruntare pe echipe, din sezonul de poveste ,,Chefi la cuțite”. Manechinele sunt jurații speciali ai acestei seri, jurați ce vor lansa o nouă provocare pentru bucătarii rămași în competiție: să le cucerească papilele gustative cu cele mai savuroase și aspectuoase farfurii.
Marti, 12.06.2018, 13:21Este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din România şi a cucerit lumea întreagă cu preparatele sale delicioase. Milionarul Remus Nica ne spune cu ce preparate culinare i-a dat gata pe membrii casei regale
Marti, 12.06.2018, 11:30Primăvara se numără şi târgurile în aer liber. Au sfârâit grătarele şi s-au încins ceaunele, la cel mai mare festival de peşte din Capitală, unde sute de oameni au gustat din saramura de crap, borşul lipovenesc sau tocăniţa de rapane
Vineri, 30.03.2018, 19:16Un grup de bucătari din Turcia a intrat în Cartea Recordurilor după ce a preparat cea mai mare tavă de baclavale.Desertul uriaş, cu o greutate de 518 kilograme, a fost prezentat oficial la aşa-numitul "summit al gastronomiei" din Ankara.
Sambata, 24.03.2018, 07:26Se apropie Paştele, dar tot pomana porcului e la putere. Zeci de bucătari din Covasna şi-au dat întâlnire şi au arătat cât de pricepuţi sunt în pregătirea cărnii de porc. Cârnaţi, şuncă, caltaboşi, din toate au gustat cei care au...
Sambata, 24.02.2018, 19:49