Dragos Iluta este unul dintre cei 24 de bucatari profesionisti care au avut curajul sa se alinieze la start in compoetitia pentru titlul de Top Chef al Romaniei. Pentru el, pasiunea pentru bucatarie este o traditie de familie. Strabunica sa a fost una dintre bucataresele Regelui Carol a II-a.
Marti, 13.11.2012, 13:13Cei trei membri ai juriului Top Chef au facut o demonstratie de maiestrie in platoul emisiunii Acces Direct. Joseph Hadad, Tudor Constantinescu si Nicolai Tand au pregatit trei feluri de mancare exclusiviste, demne de cel mai taios show de cooking din Romania.
Marti, 13.11.2012, 09:53In a doua editie Top Chef, cei 22 de concurenti au fost supusi unor noi incercari incredibile, sub ochii exigenti ai celor trei jurati de top: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu. In cele din urma au plecat acasa nu unul, nu doi, ci trei concurenti!
Luni, 12.11.2012, 22:38La aceasta proba vedem ce inseamna sa faci un sandwich Top Chef.
Luni, 12.11.2012, 21:25A inceput o noua editie Top Chef: cei 22 de concurenti vor fi supusi unor noi incercari incredibile, sub ochii exigenti ai celor trei jurati de top: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu.
Luni, 12.11.2012, 20:32In aceasta seara, de la 20:30, te asteapta al doilea episod marca Top Chef. Aventura celor 22 de bucatari ramasi in cel mai taios cooking show din Romania continua in satul Viscri, unde pitorescul locului i-a inspirat si impresionat nu doar pe ei, ci si pe cei trei jurati de top: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu, dar si pe prezentatoarea Alina Puscas. Vezi LIVE al doilea episod Top Chef!
Luni, 12.11.2012, 19:38Dupa „Narcisa salbatica”, „Te cunosc de undeva” si acum „Top Chef”, Alina este deja in inimile telespectatorilor. Nu putini au admirat-o pentru frumusetea ei si pentru naturaletea de care a dat dovada. Se pare ca in familia Alinei frumusetea este ceva obisnuit. Alexandra, sora prezentatoarei Top Chef, a fost alaturi de echipa celui mai taios cooking show la filmarile de la Viscri si toti au admirat-o.
Duminica, 11.11.2012, 12:41Zeci de bucatari s-au intrecut la Sfantu Gheorghe la Festivalul Sarmalelor. O multime de pofticiosi au gustat din preparatele traditionale si chiar au invatat cateva retete noi de la specialistii in gastronomie.
Duminica, 11.11.2012, 11:06Zeci de bucatari s-au intalnit la Sfantu Gheorghe pentru o adevarata simfonie a carnii, in cadrul "Festivalului Sarmalelor". Gurmanzii au venit cu sutele sa guste din traditionalele pachetele de carne cu varza, dar si caltabos sau mai putin cunoscutul...
Duminica, 11.11.2012, 08:37Top Chef, cea mai recenta superproductie a Antenei 1 s-a instalat direct in topul preferintelor telespectatorilor. "Condimentat" cu adrenalina si suspans, show-ul Top Chef a fost lider de audienta aseara in randul publicului din mediul urban. Cei trei...
Marti, 06.11.2012, 14:16Cel mai taios show de cooking a venit si in Romania. Urmareste asta seara, de la 20.30, premiera Top Chef! Cei 24 de concurenti, cu totii bucatari profesionisti, vor fi supusi mai multor probe, sub ochii atenti ai juriului exigent: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu.
Luni, 05.11.2012, 20:4224 de bucatari profesionisti pornesc astazi in cursa spre marele premiu: 50.000 euro si un curs culinar intr-un restaurant Michelin! Ei sunt asistati de 3 jurati de top: Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu.
Luni, 05.11.2012, 20:14Top Chef, un show spectaculos, care se bucura de un urias succes in tarile in care este difuzat incepe azi, la ora 20.30, la Antena 1. 24 de bucatari profesionisti, alesi dintre cei mai buni din aceasta tara, au avut curajul sa se alinieze la start si sa intre in competitia pentru marele premiu: 50.000 de euro si un stagiu de pregatire in Franta, cu stele Michelin.
Luni, 05.11.2012, 12:47A copilarit in Maramures, dar s-a maturizat departe de familie, in Franta. A incercat cam toate joburile posibile, de la sofer de ambulanta, la muncitor pe santier, insa cand a avut posibilitatea sa ajunga in bucatarie, nu a mai iesit de acolo. Desi s-a intors in Romania, are foarte multi prieteni buni in Franta, care abia asteapta sa il vada in juriul celui mai sofisticat si rafinat format de cooking din lume, Top Chef!
Vineri, 26.10.2012, 17:16Era Chef Executive la King David din Ierusalim, cel mai renumit hotel din Israel, unde gatise pentru regele Juan Carlos si Francois Mitterand, pentru Gorbaciov si Bill Clinton, cand i s-a propus sa lucreze in Bucuresti. Nici n-a vrut sa auda. A venit, totusi, in Romania si, din 1996 s-a stabilit aici. Anul trecut a obtinut si cetatenia romana. Chef Joseph Hadad povesteste despre originile sale marocane si tunisiene, despre inceputurile intr-ale bucatariei, care au fost de undeva de jos, "de sub mocheta", despre sotia sa, Gila, care i-a fost eleva la scoala de bucatari, si despre viata de familie de acum, de cand a ramas singur, cu trei copii.
Marti, 23.10.2012, 09:42De pe 5 noiembrie, Antena 1 trece prin foc si pune pe jar 24 dintre cei mai buni bucatari din Romania in cel mai taios show de cooking din lume. Filmarile pentru Top Chef, cel mai recent proiect al Antenei 1, au luat startul in forta in acest weekend, in locatii inedite si spectaculoase care vor face deliciul telespectatorilor saptamani la rand si ii vor pune in dificultate pe cei 24 de concurenti aspiranti la titlul de Top Chef. „Arbitrii” luptei pe muchie de cutit care se va da intre bucatari vor fi cei mai buni chefi din Romania: Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu.
Duminica, 07.10.2012, 14:27Daca aveti drum pe la munte, nu trebuie sa ocoliti Branul. Aici are loc Festivalul „avasitul Oilor”, cae a adunat zeci de bucatari si comercianti care se intrec in prepararea celor mai bune mancaruri traditionale. Pastrama la ceaun, specifica statiunii, este principala atractie culinara din cadrul festivalului.
Duminica, 30.09.2012, 09:41Cine are drum pe la munte astazi, e musai sa dea o tura si pe la Bran. Festivalul "Ravasitul Oilor" a adunat acolo zeci de bucatari si comercianti care se intrec in prepararea celor mai bune mancaruri traditionale. Pastrama la ceaun, specifica...
Duminica, 30.09.2012, 08:07Schimba catusele cu bratara de aur. Este vorba de 14 detinuti din penitenciarul Barcea, din Deva, care au dat astazi examenul pentru diploma de bucatar. Dupa proba teoretica, cursantii s-au intrecut in retete sofisticate, invatate in cele cinci luni de...
Vineri, 14.09.2012, 20:23Revista BBC GoodFood si Selgros te invita la competitia Arena Bucatarilor – Editia de Mare - ce se va desfasura vineri, 10 august, pe terasa La Piazzetta din Mamaia!
Marti, 07.08.2012, 11:18Piata Sfatului din Brasov s-a transformat ieri intr-un rai al gurmanzilor. 30 de echipe de bucatari din toata tara si cinci bloggeri culinari s-au intrecut la cratita. Sute de brasoveni s-au adunat in jurul lor ca sa fure putina meserie si sa guste din...
Sambata, 16.06.2012, 08:1830 de echipe de bucatari profesionisti din toata tara si cinci bloggeri culinari s-au intrecut in concursul „Arena bucatarilor” organizat la Brasov.
Sambata, 16.06.2012, 00:00Thomas Cook Neckermann revine dupa sase ani in Romania si incheie contracte cu mai multe hoteluri de pe litoral in sistemul "All Inclusive", solicitat de turistii germani.
Luni, 21.05.2012, 00:00Bucatarii de la scoala! Nu sunt cei care fac de mancare elevilor. sunt chiar elevii. Doua zeci de copii de la o scoala din Bucuresti si-au aratat maiestria in bucatarie in cadrul ultimei editii a campaniei concurs Copii in Bucatarie. Imaginatia celor...
Sambata, 12.05.2012, 10:09Sa faci gratar pare cel mai simplu lucru din lume. E, insa, treaba complicata daca stai sa-i asculti pe bucatari si medici. Trebuie sa frigi intr-un anume fel carnea ca sa fii sigur ca nu te imbolnaveste.
Vineri, 27.04.2012, 19:47A fost festin mare azi in Capitala. Cei mai iscusiti bucatari au pregatit 650 de litri de ciorba din 55 de cocosi. Inaripatele au fost aduse de pe trei continente: Europa, Asia si Afica
Sambata, 21.04.2012, 00:00Hotelierii de pe litoral plang dupa angajati. Se apropie sezonul de varf si ei au peste o mie de posturi libere: de la cameriste pana la bucatari. Lucratorii de anul trecut au migrat spre tari mai calde peste iarna si n-au de gand sa se intoarca la vechile locuri de munca.
Miercuri, 18.04.2012, 00:00Cofetari, bucatari si patiseri din 16 tari si-au dat intalnire zilele acestea la Targu Mures. Toti au adus cu ei preparatele care i-au facut celebri. Niste minunatii dulci care au fost pe placul tuturor vizitatorilor.
Duminica, 25.03.2012, 13:13Premiile Oscar fac spectacol pana si in bucatarie. Unul dintre cei mai celebri bucatari din lume a dezvaluit meniul pe care il pregateste zilele astea. De gustat, vor gusta bucatele 1.500 de invitati la petrecerea de dupa decernarea celor mai ravnite...
Vineri, 17.02.2012, 13:49Insula spaniola Lanzarote gazduieste un restaurant foarte special. Spunem acest lucru, deoarece localul se afla in varful unui vulcan activ.
Marti, 14.02.2012, 00:00Desi rata somajului din Marea Britanie a ajuns la 8,4%, cel mai ridicat nivel din ultimii 17 ani, angajatorii din Regat ofera mii de locuri de munca romanilor.
Marti, 31.01.2012, 00:00Mare zi mare pentru rromii din Sibiu. Una care i-ar putea duce direct in Cartea Recordurilor. Pentru asta, cativa reprezentanti ai etniei s-au pus pe gatit inca de dimineata. Vor sa faca 4000 de portii de Sah Hai Mas. O specialitate evident. rroma cu care vor sa rupa gura targului si sa ajunga "vedete".
Joi, 26.01.2012, 00:00Rromii din Sibiu vor sa intre in Cartea Recordurilor. Si pentru asta sapte bucatari vor prepara peste 4000 de portii dintr-un preparat traditional.
Joi, 19.01.2012, 00:00Pentru ca piata fortei de munca este in criza, multi britanici ar accepta sa se duca la capatul lumii pentru un job, relateaza Daily Mail.
Miercuri, 11.01.2012, 00:00Daca e sarbatoare, e si ospat. Dar nu pentru toata lumea. Preparate traditionale ii asteapta pe cativa dintre cei care vor participa maine la Alba Iulia la festivitatile dedicate Zilei Unirii. La care se adauga un pahar cu vin. Doar primii sositi se...
Miercuri, 30.11.2011, 13:25Viitorul suna bine in turism. Sunt siguri de asta zeci de mii de romani care, ramasi fara un loc de munca, s-au apucat de cursuri de recalificare.
Miercuri, 30.11.2011, 00:00Se stie ca ardelenii sunt gospodari dar sigur nu v-ati imaginat vreodata ca cel mai mare carnat are peste 120 de metri lungime si cantareste mai bine de 30 de kilograme.
Luni, 24.10.2011, 00:00Pofticiosii mai au cateva ore de asteptat pana cand bucatarii vor termina de preparat cel mai mare - si cu siguranta cel mai bun - ghiveci macelaresc. Unul de Cartea Recordurilor. Si se intimpla chiar in Bucuresti!
Duminica, 23.10.2011, 00:00Bucatarii priceputi se cunosc de mici. Zeci de copiii din Capitala au invatat sa gateasca gustos si sanatos la concursul culinar organizat de Good Food. Au avut la dispozitie mai multe ingrediente din care putea sa prepare salate si deserturi.
Marti, 18.10.2011, 16:46Peste o mie de oameni au gustat dintr-o tocana uriasa, preparata la Miercurea Ciuc de zeci de bucatari. Ei si-au aratat maiestria in gatitul gulasului, a tocanitelor sau a supelor. Ca lupta sa fie dreapta, toate mancarurile au avut la baza acelasi...
Duminica, 07.08.2011, 09:32Mica istorie cautioneaza marea istorie. Intamplarile marunte ale fiecarei zile - de la cafeaua de dimineata la paharul de lapte dinainte de culcare - pot influenta starea de spirit a presedintilor de tara.
Sambata, 16.07.2011, 00:00O camerista pe Rin a frecat veceuri cu periuta de dinti, iar acum vrea sa devina femeie de afaceri.
Joi, 07.07.2011, 00:00La Campionatul International de Gatit in Aer Liber, Timisoara, 1, 2 si 3 iulie, s-au adunat in jurul platourilor, mestesugit aranjate, al ceaunelor, plitelor si gratarelor bucatari amatori si profesionisti din tara si strainatate. Toti au avut un singur scop: sa castige Cupa Banatului, trofeu pus la bataie de Asociatia Culturala Euro Est Alternativ si World Association Of Chefs Societies, organizatorii competitiei.
Joi, 07.07.2011, 00:00Printul William al Marii Britanii si sotia lui, Kate si-au dovedit talentul de bucatari, in Canada. Printul a schimbat vestonul de aviator cu un halat alb si a luat lectii de gatit de la maestrii bucatari din Montreal. Kate i-a fost alaturi si nu s-a...
Duminica, 03.07.2011, 13:59Panselute, muscate, petale de trandafir, flori de soc sau de dovleac puse intr-o farfurie. Nu pentru decor, ci pentru mancare. Da, ati auzit bine. Florile se pot transforma foarte usor in adevarate delicatese. Asta au demonstrat mai multi bucatari din...
Sambata, 02.07.2011, 13:26Metroul din New York a fost de-a lungul timpului casa pentru numerosi artisti. Unii au cantat sau au dansat pentru placerea oamenilor sau pentru un castig suplimentar. Dar niciunul nu i-a surprins pe calatori la fel de mult ca 3 artisti ai. bucatelor care s-au gandit sa gateasca si apoi sa serveasca pasagerii cu mancare si bauturi dintre cele mai alese.
Marti, 10.05.2011, 00:00Metroul din New York a fost de-a lungul timpului casa pentru numerosi artisti. Unii au cantat sau au dansat pentru placerea oamenilor sau pentru un castig suplimentar, dar niciunul nu i-a surprins pe calatori la fel de mult ca 3 artisti ai bucatelor, care s-au gandit sa gateasca si apoi sa serveasca pasagerii cu mancare si bauturi dintre cele mai alese.
Marti, 10.05.2011, 00:00Cu siguranta ati auzit de mancare ca la mama acasa. Nu insa si de un loc in care se serveste mancare din Antichitate. Nimeni nu ar fi auzit de asta, daca niste bucatari greci nu ar fi avut ideea sa le arate contemporanilor cum se manca pe vremea stramosilor lor.
Marti, 10.05.2011, 00:00Asteptati cu nerabdare Sarbatorile, ca sa va infruptati din preparatele de miel? Maestrii bucatari au si alte propuneri, gen carne de cangur, antilopa sau bizon. Le puteti gusta pe toate daca aveti in plan o vacanta la munte. Sa vedem despre ce este...
Joi, 21.04.2011, 16:28Avand ca principal scop preselectia membrilor echipelor nationale de seniori si juniori care vor reprezenta Romania la evenimentele nationale si internationale de profil, Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT) organizeaza prima editie a Cupei Transilvania in Arta Culinara. Evenimentul va avea loc la Expo-Transilvania, in Cluj Napoca, in zilele de 8 si 9 aprilie.
Marti, 29.03.2011, 00:00