Este o bună alegere dacă vrei să păcălești pe cineva sau dacă îți dorești să îi surprinzi pe cei mici
Joi, 13.11.2014, 18:21Ingrediente aluat: 500 g de făină 1 ou unt 200 g de ciocolată 1 cană de zahăr sare coajă de lămâie și de portocală umplutură: 1 kg de iaurt 8-10 ouă compot de mandarine și de piersici Mod de preparare Ingredientele...
Vineri, 11.04.2014, 11:21E vineri, o zi în care trebuie să fim dulci sau să ne îndulcim. Și din puține ingrediente puține trebuie făcută o prăjitură delicioasă, ce să fie gata în maxim 30 de minute
Vineri, 11.04.2014, 11:01A spus cineva că bucătării nu sunt sexy? Cine ar fi îndrăznit să spună aşa ceva?
Duminica, 16.03.2014, 13:44Cel mai mare tort din lume a fost făcut în 1962 de Van de Kamp s, un brutar olandez care trăia în Seattle.
Miercuri, 05.02.2014, 15:16Dacă ai avea în față un asemenea tort, l-ai mânca?
Luni, 03.02.2014, 18:33Bucataria ruseasca este variata si, de cele mai multe ori, scazuta in grasimi. Multe dintre aspectele gustoase si pozitive din preparatele rusesti se reflecta in ziua de astazi si in bucataria traditionala de pe plaiurile mioritice.
Luni, 25.07.2011, 00:00Arta culinara israeliana prezinta asemanari cu bucataria mediteraneeano-orientala, mai ales cu gastronomia araba. Si ei au hummus, falafel, shwarma, lipii, multe specialitati din carne de oaie etc. Cu toate influentele primite de la popoarele cu care s-au interferat, bucataria evreiasca si-a conservat atent cutumele culinare.
Miercuri, 20.07.2011, 00:00Notele distinctive ale bucatariei poloneze sunt carnea, pestele, cartofii, varza si pastele, mancarurile satioase - cu sosuri, supe groase - si cerealele, precum hrisca. Sunt renumite tocanitele lor vanatoresti, numite bigos, ce contin varza, ciuperci, carne de porc, sunca si sos. Polonezii pun mare pret pe verdeturi, condimente exotice si savoar.
Marti, 19.07.2011, 00:00In bucataria argentiniana se simt puternice influente atat ale tarilor Americii Latine, cat si ale bucatariilor europene - spaniola, italiana, germana, franceza.
Luni, 18.07.2011, 00:00Cotletul de porc se condimenteaza cu rozmarin, sare si piper, apoi se topeste putin unt intr-o tigaie si se adauga cotletul la rumenit. Se taie baconul cubulete si se adauga langa cotlet, apoi se presara piper si se adauga smantana lichida. Se rup...
Joi, 17.03.2011, 14:39e nevoie de o bucata de carne de vita, nu neaparat muschi, care se taie apoi in cubulete mici de tot cu cutitul. Trebuie evitata grasimea in prepararea biftec tartarului. Se taie marunt de tot o ceapa rosie medie, apoi se maruntesc mai multe capere,...
Marti, 21.12.2010, 14:57Preparare: se taie jumatate de dovlecel in felii subtiri, apoi se taie rondele o jumatate de praz. Acelasi lucru se face si cu o vanata, dar si cu un ardei gras rosu. Se pun apoi feliile de vinete la prajit, in ulei de masline incins. In alta tigaie se...
Marti, 21.12.2010, 14:37Joi, 16.12.2010, 11:58
Ingrediente: cotlet berbecut crutoane rozmarin ou hrean menta cimbru parmezan usturoi miere mustar faina ceapa sos soia apa ulei sare piper Preparare: Intr-o tigaie se pune mult ulei de floarea soarelui la incins, iar in...
Joi, 16.12.2010, 11:56Don Mariano pregateste o reteta la care foloseste cel mai popular peste fin Romania: macroul.
Joi, 16.12.2010, 11:52Vasile Leu, bucatar sef la restaurantul Trattoria Italiana din Ploiesti este invitatul emisiunii Euforia Cuisine. El pregateste o reteta de muschi de vita in sos de piper verde. Ingrediente: muschi de vita unt cartofi faina vin patrunjel...
Joi, 16.12.2010, 11:49Don Mariano pregateste o reteta rapida de tagliatele cu creveti si sos alb. Ingrediente: tagliatele creveti usturoi dovlecei lamaie ulei de masline ceapa vin sare piper Preparare: El foloseste creveti congelanti prefierti pe care ii...
Joi, 16.12.2010, 11:47Teo, specialist in fitness si nutritie este invitatul special al lui Nicolai la emisiunea Euforia Cuisine. EL pregateste rulouri de piept de pui cu sparanghel. Ingrediente: piept de pui sparanghel telemea cascaval smantana lamaie patrunjel...
Joi, 16.12.2010, 11:40se pune apa la fiert, in care se adauga apoi zahar, apa de trandafir. Nucile pisate se pun peste foaia de foietaj, apoi aceasta se impratureste pana ajunge ca un pachetel de primavara si se uda cu apa. Se fac patru pachetele si se pun la prajit in ulei...
Marti, 14.12.2010, 17:28Chef Cezar il are ca invitat in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv pe bucatarul Ahmad de la restaurantul Habibi. Acesta pregateste o salata de creveti cu sos tomat. Ingrediente: creveti salata usturoi chimen ulei lamaie...
Marti, 14.12.2010, 12:47Preparare: se amesteca intr-un bol crema de branza si urda, adaugandu-se putina sare si piper. Se maruntesc apoi oregano, rozmarin si cimbru proaspat si se adauga in amestecul de branza. Pe o folie de aluminiu se intins mai multe felii de carpaccio de...
Vineri, 03.12.2010, 19:05Vineri, 26.11.2010, 14:32
Preparare: legumele se taie in bucati mari - morcovul in doua, ceapa in doua. Bucata de carne de vita se taie si aceasta in bucati mai mari. Se pun intr-un vas mare toate aceste ingrediente si se presara cu piper negru proaspat macinat dar si cu sare....
Luni, 22.11.2010, 21:27Preparare: se curata bine doi pastravi de munte, se taie pe lungime, apoi se marineaza cu zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si cu piper negru macinat. Se cresteaza de cateva ori la suprafata apoi pastravii. Separat, intr-un bol se pune macrou...
Luni, 22.11.2010, 21:16