Peste 850 de mii de români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Andrei. Românii petrec alături de familie cu preparate alese.
Luni, 30.11.2020, 10:44Ziele acestea, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român are loc un târg cu produse tradiționale românești. Iată ce mâncăruri pot degusta vizitatorii.
Vineri, 09.10.2020, 11:39Ești în vacanță și vrei să încerci ceva nou? Preparatele ardelenești sunt extrem de delicioase, mai ales dacă sunt realizate de brașoveni.
Vineri, 07.08.2020, 10:49Pita de Sântimbru, așa cum a denumit-o Călin Matieș, președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România, este un produs tradițional care în 2018 a fost atestată ca prima pâine ecologică din țară.
Joi, 16.07.2020, 10:38La băcăniile din București te poți bucura de un adevărat festin cu bucate alese. Le poți savura pe terasă.
Marti, 07.07.2020, 10:40Weekendul a început cu un adevărat festin vânătoresc în Banatul Montan, locul în care şi-au dat întâlnire vânătorii şi pescarii din zonă. Sute de oameni au luat parte la eveniment şi nimeni nu a venit cu mâna goală. După ce şi-au...
Sambata, 28.09.2019, 08:25Turiştii care aleg să viziteze Valea Almăjului au parte de o mulţime de surprize. De la peisaje care te lasă fără grai la delicatese care te fac să aştepţi cu nerăbdare următoarea masă. Din ingrediente proaspete bucătarii dau viaţă unor adevărate festinuri..
Luni, 16.09.2019, 18:41Turiştii care aleg să viziteze Valea Almăjului au parte de o mulţime de surprize. De la peisaje care te lasă fără grai la delicatese care te fac să aştepţi cu nerăbdare următoarea masă. Din ingrediente proaspete bucătarii dau viaţă unor...
Luni, 16.09.2019, 16:39Ciorba face parte din meniul tradițional românesc. În perioada postului, românii apelează la tot felul de combinații pentru a nu mânca alimente din carne sau de origine animală.
Marti, 23.04.2019, 11:26De Lăsata Secului, românii care ţin post s-au ospătat cât să îşi sature poftele pentru următoarele săptămâni. De mâine începe postul Paştelui, cel mai dur din an. Va ţine până pe 28 aprilie, adică şapte săptămâni.
Duminica, 10.03.2019, 19:22De Lăsata Secului, românii care ţin post s-au ospătat cât să îşi sature poftele pentru următoarele săptămâni. De mâine începe postul Paştelui, cel mai dur din an. Va ţine până pe 28 aprilie, adică şapte săptămâni. În ultima zi...
Duminica, 10.03.2019, 19:17Gurmanzii au ocazia, în acest weekend, să exploreze, la Sibiu, "Gusturile iernii". Îi aşteaptă 3 zile cu mâncare tradiţională, demonstraţii culinare şi concursuri de gătit ca la mama acasă. Toate preparatele vin din curţile producătorilor...
Vineri, 22.02.2019, 19:49Câţiva turişti veniţi din Germania au mers în vizită.la piaţă, unde au şi avut parte de un prânz delicios. Oaspeţii de peste hotare au testat legumele autohtone şi au fost încântaţi de gust. Nu au lipsit nici muzica şi dansul. Iar la...
Joi, 26.07.2018, 08:11Cum poţi profita mai bine de weekend, dacă nu la aer curat şi cu mâncare bună. Iar cum micii şi fripturile sunt deja o obişnuinţă, câţiva tineri din Braşov s-au gândit să încerce altceva. Tot la munte, tot cu picnic, dar la ceaun, în...
Luni, 11.06.2018, 13:28A fost festin şi în Cluj-Napoca. De data asta, pe stradă. Au ajuns rulotele cu mâncare "la minut", iar mii tineri au ieşit în centrul oraşului. Cei mai mulţi au fost uşor de cucerit. Burgerul a fost la putere. Bucătarii l-au preparat din...
Duminica, 15.04.2018, 19:24Cei mai pricepuţi bucătari dint-o localtate din Harghita au ales să alunge iarna. printr-un festival al Gurmanzilor. Au urat bun venit primăverii cu jumări, cârnaţi, caltaboş , iar friptura a sfârâit pe grătarele...
Duminica, 18.02.2018, 17:44Cei mai pricepuţi bucătari dint-o localtate din Harghita au ales să alunge iarna. printr-un festival al Gurmanzilor. Au urat bun venit primăverii cu jumări, cârnaţi, caltaboş , iar friptura a sfârâit pe grătarele încinse.
Duminica, 18.02.2018, 09:28Varză şi carne: este combinaţia care a adunat mii de pofticioşi în jurul ceaunelor. În Harghita, dar şi în Bacău, bucătarii s-au întrecut în reţete care mai de care mai gustoase. Iar de oaspeţi n-a dus lipsă nimeni.
Duminica, 15.10.2017, 19:36Ediția din acest an a Festivalului "FEST(in) pe Bulevard" înseamnă 12 zile de spectacole cu 39 de reprezentații din opt țări de pe trei continente, 14 discuții cu publicul după spectacole, două evenimente stradale, cinci spectacole-lectură,...
Marti, 10.10.2017, 12:41Este festin în Harghita, la Porumbenii Mari! Sute de oieri din Valea Odorheiului fac cinste cu mâncare tradiţională ciobănească. Pretextul este un festival cu expoziţie de animale, dar vedete sunt, de departe, ceaunele uriaşe care atrag sute de...
Sambata, 02.09.2017, 19:46De un festin oltenesc în toată regula s-au bucurat localnicii din comuna Bobiceşti. Vedeta culinară a fost aşa numita "ciorba de raci", gătită afară, pe foc de lemne, în curtea unui muzeu.
Sambata, 18.03.2017, 19:38Trei ratoni sunt vedete pe internet. Filmuleţul în care cei trei iau masa în oraş au strâns sute de mii de vizualizări şi sute de comentarii. Animăluţele se înfruptă cu atâta poftă din castronul în care cineva a pus cereale cu lapte...
Duminica, 20.03.2016, 19:56Mii de oameni au participat la un adevărat festin în staţiunea Praid. Bucătari amatori din România și Ungaria şi-au demonstrat talentul culinar la tradiționalul Festival al Sarmalelor, unde au pregătit pentru vizitatori peste patruzeci de mii...
Duminica, 27.09.2015, 19:30Iubitorii de bucătărie, artă şi cultură orientală şi-au dat astăzi întâlnire la Sala Palatului. Au degustat bunătăţi specific turceşti. Şi, la un ceai sau un pahar de limonadă, au admirat dansurile şi meşteşugurile din Anatolia
Duminica, 24.05.2015, 19:35Au înmormântat iarna şi au urat bun venit primăverii. Localnicii din comuna Porumbeni, din judeţul Harghita, au organizat un adevărat festin cu jumări, caltaboşi şi cârnaţi, toate stropite cu băuturi tradiţionale.
Sambata, 21.02.2015, 19:15Sărbătorile se ţin lanţ, în toată ţara. După Crăciun, ieri a fost Boboteaza. Motiv numai bun să mai sfârâie nişte carne pe grătar. Într-o localitate din Neamţ, e o tradiţie veche de ani de zile ca oamenii să se strângă la un ospăţ...
Miercuri, 07.01.2015, 13:39Sărbătorile se apropie și festinul de Crăciun va lăsa urme pe silueta tuturor. Există o dietă de trei zile care te ajută să slăbești 5 kilograme înainte de sărbători și să te bucuri fără griji de preparatele tradiționale.
Miercuri, 26.11.2014, 10:46A fost festin cu lautari in Corbeanca. Potrivit traditiei, milionarul Cristian Tantareanu si-a invitat vecinii din Paradisul verde la o petrecere traditionala de sarbatori. Gazda si-a rasfatat invitatii cu tauras la protap, fripturi de porc, carnaciori si mici. Si-a pregatit, pentru petrecere, tuica si peste o tona de vin.
Sambata, 15.12.2012, 21:08A fost festin cu lautari in Corbeanca. Potrivit traditiei, milionarul Cristian Tantareanu si-a invitat vecinii din Paradisul verde la o petrecere traditionala de sarbatori. Gazda si-a rasfatat invitatii cu tauras la protap, fripturi de porc, carnaciori...
Sambata, 15.12.2012, 19:36Paradisul gurmanzilor s-a deschis la castelul Lazarea, in cadrul Festivalului Vanatorilor din Harghita. Ajuns la a doua editie, evenimentul a adunat sute de vanatori din patru judete ale tarii. Unii dintre ei au gatit vanatul cu aceeasi pasiune cu care au stat la panda. Altii, au expus propriile trofee.
Duminica, 28.10.2012, 12:00A fost festin mare azi in Capitala. Cei mai iscusiti bucatari au pregatit 650 de litri de ciorba din 55 de cocosi. Inaripatele au fost aduse de pe trei continente: Europa, Asia si Afica
Sambata, 21.04.2012, 16:32A fost festin mare azi in Capitala. Cei mai iscusiti bucatari au pregatit 650 de litri de ciorba din 55 de cocosi. Inaripatele au fost aduse de pe trei continente: Europa, Asia si Afica
Sambata, 21.04.2012, 00:00Ne asteapta inca sase saptamani de iarna. Asta daca e sa ne luam dupa o veche credinta din popor. Iar prevestitorii nu sunt meteorologii, ci cativa ursi. Indiferent daca le-au dat sau nu crezare, vanatorii din Prahova au iesit in paduri sa hraneasca...
Joi, 02.02.2012, 19:37Zilele acestea ati putea lua avionul spre Londra pentru a petrece un sfarsit de saptamana dedicat placerilor culinare. Daca este nevoie de un pretext in plus, folositi-va de Ziua indragostitilor si bucurati-va de fiecare clipa a celor doua zile de vacanta.
Luni, 02.01.2012, 00:00Dupa mesele copioase de Craciun, spitalele se umplu incet-incet.
Duminica, 25.12.2011, 00:00Varul Gigi n-a putut ajunge la pomana porcului. A fost istovit dupa ce a impartit bani la colindatori.
Sambata, 24.12.2011, 20:05S-a dat startul vanatorii de iepuri. Iar cei mai abili tintasi n-au ratat momentul. S-au adunat pe campurile de linga Iasi si-au pornit la vanatoare de urecheati. Nu toti au si nimerit tintele. Dar, si cei mai putin norosi au putut gusta din festinul...
Sambata, 03.12.2011, 13:45E dezlegare la toate bunatatile, zilele acestea, in Calarasi. Inca de ieri, in oras se desfasoara primul targ cu produse traditionale romanesti. Zeci de producatori din toate colturile tarii au venit cu preparate care de care mai apetisante.
Sambata, 26.11.2011, 00:00Dupa ce episod de episod le-a criticat pentru dimensiunilor lor si le-a cerut sa fie foarte atente cu mesele lor, iata ca Bote le duce acum pe fete intr-un loc de poveste, imbelsugat cu bunatati de tot soiul. Sa fie acesta un test pentru frumoasele concurente Next Top Model?
Miercuri, 16.11.2011, 00:00Ceva mai pofticiosi au fost brasovenii. S-au lasat sedusi de zeci de sortimente de dulciuri din opt tari. Targul de la poalele Tampei a primit peste 2000 de vizitatori.
Duminica, 06.11.2011, 16:13Ceva mai pofticiosi au fost brasovenii. S-au lasat sedusi de zeci de sortimente de dulciuri din opt tari. Targul de la poalele Tampei a primit peste 2000 de vizitatori.
Duminica, 06.11.2011, 00:00Sarbatoarea de Halloween a fost celebrata in acest an mai devreme la o gradina zoologica din Los Angeles. Ingrijitorii au oferit animalelor un festin cu dovleci, simbolul Halloweenului. In cusca urangutanilor insa, dovlecii au fost folositi pe post de...
Luni, 24.10.2011, 16:35Cele mai bune gospodine din Maramures i-au incintat azi pe bucuresteni cu bunatatile lor de la poalele Tiblesului: gulas, sarmale si placinte cu branza. N-au fost singurele. Ciobanii din zona Bran au aruncat si ei pe gratare o pastrama de oaie ca la ei...
Sambata, 03.09.2011, 19:58O vacanta perfecta include si un festin culinar. Mai ales intr-o tara exotica, asa cum este Egiptul. Turistii din intreaga lume adora pur si simplu bucataria locala.
Sambata, 28.05.2011, 19:44Peste 2 mii 5 sute de oameni s-au inghesuit la mancare si vin fiert in sectorul lui Marian Vanghelie. Primaria a dat petrecere pentru nevoiasi si a adus si vreo zece porci la masa. Dupa festin, a inceput muzica.
Marti, 28.12.2010, 19:29Doi bucatari renumiti au pregatit aproapre 300 de feluri de deset, similare celor despre care se crede ca s-au servit la un banchet dn 1575
Joi, 01.07.2010, 08:03Festin culinar la Pecica in judetul Arad. Mii de oameni s-au adunat acolo ca sa guste din gulasul urias pe care l-au pregatit autoritatile cu ocazia zilelor orasului. O mie de portii de tocanita ungureasca au fost impartite gurmanzilor care le-au dat...
Duminica, 25.04.2010, 09:37Daca nu ati avut vreme sa mergeti la tara, a venit satul la voi.
Sambata, 10.04.2010, 00:00