Anii trecuti, romanul nu concepea sarbatori de iarna fara sa taie porcul. Anul asta, cel mai multi il taie de pe lista si semultumesc cu citeva kilograme de carne sau semi preparate cumparate de-a gata. Putini mai sunt cei care cumpara porc in viu....
Luni, 13.12.2010, 19:31Smiley in direct la Neatza o colinda pe Elena Gheorghe
Marti, 07.12.2010, 09:30Marian, bucatarul-sef al restaurantului Michele din Bacau prezinta pentru emisiunea "Euforia Cuisine" o reteta de friptura de porc.
Luni, 06.12.2010, 00:00Curcanul este noul porc de acest Craciun. Mai ales atunci cand moda dicteaza, iar carnea de porc nu este chiar pe placul celor care vor sa ramana supli. Nu va ingrijorati insa, porc sau curcan, traditia se pastreaza.
Duminica, 05.12.2010, 09:06Curcanul este noul porc de acest Craciun. Mai ales atunci cand moda dicteaza, iar carnea de porc nu este chiar pe placul celor care vor sa ramana supli. Nu va ingrijorati insa, porc sau curcan, traditia se pastreaza.
Duminica, 05.12.2010, 00:00Mircea Badea despre presedintele Consiliului Judetean Suceava Gheorghe Flutur care a invitat 75 de ambasadori la "Pomana Porcului" de Craciun
Marti, 30.11.2010, 10:49Dupa ce – medical vorbind – am pastorit ani multi la poala obcinelor, pot spune cu certitudine ca prostia bucovineana – spre deosebire de cea banal-generala, integratoare – are o falosenie aparte. Una sintetizata – la numerosi dintre pacientii mei – prin starea izmenelor, ce rasareau irevocabil invinse de sub impecabilele straie albe, imaculate, ornate cu nelipsitele bundite “cu dihori”. Dupa indelunga si uneori acuta folosinta, aceste vesminte blande se dovedeau foarte lesne de luat dimineata: cu galbenul in fata si maroul in spate. Altcumva, oameni si ei, ca toti romanii: agitati, hulpavi, bautori, falnici, atoatestiutori, pripiti si guresi, insa – o spun iar – extrem de falosi.
Marti, 30.11.2010, 00:00Cine nu vrea de Craciun carne de porc, are variante. Din carnea de curcan, de exemplu, medicii spun ca se pot prepara friptura sau sarmalute sanatoase si gustoase. Iar pentru cei care isi permit, medicii, recomanda carnea de strut. Se afla pe primul...
Joi, 25.11.2010, 19:38Dani ne prezinta o poza cu un sofer care si-a carat un porc cu Dacia
Luni, 15.11.2010, 08:45Dani Otil a facut mare haz de o poza inedita, ce a fost surprins un peisaj din minunata Romanie.
Luni, 15.11.2010, 00:00Mustarul poate fi ingredientul care da savoare si rafinament un retete, altminteri banale, precum friptura de porc.
Joi, 11.11.2010, 00:00Ce are o inaltime de doi metri, se reproduce prin oua si danseaza ca o diva din videoclipurile americane? Nu va spun inca despre ce este vorba. Va spun doar ca este o vietate adusa tocmai din Africa, pe care noi am gasit-o la ferma primarului din...
Miercuri, 10.11.2010, 23:35Daca unii sunt in stare sa dea o gramada de bani pentru o sticla cu bere, altii pot face la fel pentru un porc. O britanica a platit 1.500 de lire sterline pentru ceea ce ea credea ca este un purcel pitic. Numai ca, in scurt timp, animalul s-a...
Marti, 09.11.2010, 16:51Pentru cateva sute de lei un barbat a bagat in spital aproape un sat intreg. Peste 70 de oameni au fost internate dupa ce au mancat carne de porc cumparata de la un localnic. Barbatul care a vandut carnea infestata a fost amendat cu doua mii de lei.
Miercuri, 03.11.2010, 07:13Cornel, bucatar-sef la restaurantul Zen Sushi din Bucuresti, a pregatit pentru emisiunea Euforia Cuisine o supa spicy asiatica, de inspiratie sud-coreeana.
Sambata, 09.10.2010, 00:00Bucatarul Jakob Hausman prezinta pentru emisiunea Euforia Cuisine de pe Euforia tv, o reteta specific elvetiana de "appenzeller filet", adica muschiulet de porc umplut. Ingrediente: muschiulet porc morcov telina praz cascaval prosciutto...
Luni, 04.10.2010, 21:31Razvan i-a adus colegului Nicolae un "tort" special, din "piciorus de porc"!
Vineri, 01.10.2010, 10:06Mircea Badea despre romani care nu o sa mai primesc ajutoare de incalzire daca au tractoare sau mai multi porci.
Miercuri, 22.09.2010, 10:45La lunga masa a chilienilor pe care troneaza autentice vechi preparate ale nativilor amerindieni, alaturi de cele ale comunitatilor imigrante, care au contribuit la cultura gastronomica a tarii. Mixul culinar merge dincolo de combinatiile care s-au nascut din amestecul nativilor cu spaniolii... Vei gasi aici, venite "de peste mari si tari", inflexiuni germane, frantuzesti sau arabe. Arollado de chancho este o reteta frageda si picanta, care satisface pretentiile oricarui carnivor.
Sambata, 18.09.2010, 00:00Preparare: se ia o bucata lunga de muschi de porc si se taie in trei, pe lungime, fara insa a taia pana la capat. Se presara cu piper si sare apoi se bate cu tocatorul de carne. In fiecare fasie de carne se fac apoi gauri in care introduce praz verde....
Marti, 07.09.2010, 17:54In Marea Britanie a aparut o noua meserie, dresor de porci. Primul dintre ei este de fapt dresori de caini, dar se descurca oricum foarte bine
Joi, 02.09.2010, 16:46Marii bucatari ai lumii au mai numit baconul ca fiind "acadeaua oferita de natura". Nu conteaza cum il tai, deoarece este intotdeauna delicios. Chiar si vegetarienii au probleme cand vine vorba de mirosul acestui preparat.
Joi, 12.08.2010, 00:00Ingrediente: coasta de porc semiafumata, cartofi, morcovi, ceapa, telina, oregano, cascaval, sos picant, sare, piper Preparare: morcovul se taie rondele, ceapa in patru, ardeiul pe lungime, telina in bucati mai mari. Se pun legumele la fiert. Coronita...
Sambata, 17.07.2010, 20:32Chiar daca mai sunt putine zile pana la finalul Cupei Mondiale la fotbal din Africa de Sud, mai ai timp sa-ti prepari in casa kebabi exotici, de inspiratie sud-africana.
Miercuri, 07.07.2010, 00:00Majoritatea oamenilor sunt carnivori, lucru de necontestat. Insa la fel de multi oameni nu sunt deloc constienti de faptul ca multe dintre produsele pe baza de carne fac rau sanatatii in timp sau ca unele tipuri de carne sunt mai nocive decat altele. In dorinta primara de a-si satisface poftele, din pacate, se bagatelizeaza partea care tine de sanatate.
Marti, 22.06.2010, 00:00Reteta de cotlete este perfecta pentru o iesire la gratar. Cine nu a vazut-o in editia de aprilie a revistei Good Food si a ratat astfel o friptura delicioasa de 1 mai, este sfatuit sa nu mai amane si sa caute ocazia prepararii unui astfel de festin.
Luni, 03.05.2010, 00:00Faceti cunostinta cu un animal ceva mai special: porcul cu par carliontat. In ciuda infatisarii neobisnuite, nu este vorba despre o mutatie genetica. Porcul cu lana traieste in Austria si Ungaria, iar blana il ajuta sa treaca mai usor peste iernile...
Duminica, 18.04.2010, 13:45Cum poti sa scoti din banalitate o premiera si in acelasi timp sa atragi atentia asupra ei? Emma Thompson a gasit solutia: vii cu porcul.
Joi, 25.03.2010, 00:00Ce face un mistret intr-o unitate militara? Se ascunde de cainii de pe strada si ii fugareste pe vanatori. Nu e banc, s-a intamplat la Braila. Dupa trei ore, mistretul a fost tranchilizat, urcat in duba si dus intr-o rezervatie.
Sambata, 06.03.2010, 19:44Mircea Badea despre nutritionisti din Romania
Miercuri, 03.03.2010, 10:52Badea a concluzionat, dupa cateva minute bune de analiza, ca cea mai buna sigla pentru PD-L ar fi... rasina
Miercuri, 27.01.2010, 11:02