Daca vreti sa vedeti cum se sacrifica porcul si sa va bucurati de o sumedenie de preparate traditionale, dati o fuga la Agronomie. Acolo are loc, astazi, "Pomana Porcului".
Sambata, 17.12.2011, 10:06Sarmale, friptura sau carnati, toate de porc. Se poate si fara ele pe masa de sarbatori, spun tot mai multi romani, care se gandesc intai la sanatatea lor si apoi la traditia imbibata in. calorii. Solutii sunt destule iar fermierii au pregatit deja...
Miercuri, 14.12.2011, 16:43Nu mai e mult pana la Craciun, iar cei care nu vor sa cumpere carnea din magazine se indreapta catre targurile de animale. Acolo pot sa aleaga exact ce vor, pot negocia pretul si. in final, comerciantul poate si sacrifica animalul daca este nevoie....
Duminica, 11.12.2011, 19:23Mai sunt aproape doua saptamani pana la Craciun, dar constantenii au inceput deja sa isi faca proviziile pentru sarbatori.
Sambata, 10.12.2011, 00:00Mai sunt doua saptamani pana la Craciun si toata lumea e curioasa sa stie cat costa carnea de porc? Raspunsul difera in functie de locul unde va faceti cumparaturile.Un kilogram de porc in viu costa de la 6 la 10 lei, iar in magazine pretul carnii se...
Miercuri, 07.12.2011, 19:30Mircea Badea comenteaza stirea conform careia un om care voia sa injunghie un porc, a fost injunghiat de catre acesta.
Miercuri, 07.12.2011, 11:36O reteta rapida si sanatoasa semnata Jamie Oliver.
Miercuri, 07.12.2011, 00:00Razvan si Dani despre angajatii aeroportului de la Iasi care sunt cercetati penal pentru ca au mancat un mistret lovit de un avion.
Miercuri, 30.11.2011, 08:34Un porcusor nascut cu o malformatie face senzatie intr-un sat dintr-o provincie chineza. Vietatea s-a nascut fara picioarele din spate si spre surprinderea tuturor se poate totusi deplasa, relateaza Daily Mail.
Luni, 28.11.2011, 00:00Curcan umplut sau strut la gratar pe masa de Craciun! Nu va ganditi ca e vreun meniu regal. Orice roman care nu vrea carne de porc pe masa de sarbatori, are aceste variante. Sunt mai sanatoase, dar, si mai scumpe.
Sambata, 26.11.2011, 19:31Pentru cei mai multi dintre noi, vacantele in strainatate reprezinta un prilej excelent pentru a incerca tot felul de mancaruri, specifice zonei respective. Insa ce facem atunci cand specialitatile sunt deosebit de... ciudate? Vezi mai jos 15 tipuri ciudate de mancare, din toata lumea.
Miercuri, 23.11.2011, 00:00Mananca sanatos in timpul saptamanii cu acest fel consistent si plin de nutrienti.
Marti, 22.11.2011, 00:00Este minunat cate retete poti realiza din carne de porc. Mai ales cu niste chiftelute din carne de porc.
Marti, 22.11.2011, 00:00O reteta pentru gratar, numai buna de incercat pentru o masa cu prietenii.
Luni, 21.11.2011, 00:00Taranii s-au mutat din tirguri. pe site-uri. Si-au fotografiat marfa, si-au cintarit bine cuvintele de prezentare si au asteptat clientii. Care nu au intirziat sa apara.
Duminica, 20.11.2011, 19:26Sarmale, toba sau carnati de casa. Toate pot fi mancate, pe saturate, la masa de Craciun. Fara sa ne mai facem griji pentru colesterol. Tot mai multi fermieri romani aleg sa creasca in propriile curti porci vietnamezi. Sunt mai scumpi fata cei...
Sambata, 19.11.2011, 19:29Daniela Crudu a avut o aparitie urat mirositoare in platoul Un Show Pacatos. Alaturi de Bianca, bruneta a venit insotita si de un puternic miros de porc.
Miercuri, 16.11.2011, 00:00Iata o reteta perfecta pentru intreaga familie – copiii vor aprecia aromele dulci de la morcovi si stafide, in timp ce adultii vor iubi amestecul de condimente.
Miercuri, 16.11.2011, 00:00Sosurile dulci si picante se potrivesc foarte bine cu fripturile de porc si pui. Combinatiile acestea se gasesc frecvent in bucatariile asiatice.
Joi, 10.11.2011, 00:00O noua reteta delicioasa pentru acest inceput de saptamana. Pofta buna!
Luni, 07.11.2011, 00:00Iata o reteta speciala pentru degustarile tale culinare. Vei descoperi o fragezime si un parfum dulceag, pe care le vei pastra in gandurile tale.
Sambata, 05.11.2011, 00:00Specific bucatariei mexicane, „mole" este un sos gros, cu arome complexe. In reteta noastra, mole este ingrosat cu fulgi de migdale.
Marti, 11.10.2011, 00:00Un porc zburator de culoare roz a putut fi vazut ieri deasupra Londrei. Lung de 9 metri ineditul balon a atras curiozitate tuturor celor care au trecut prin centrul metropolei britanice. A fost vorba despre incercarea de refacere a imaginii de pe...
Marti, 27.09.2011, 06:58Dani la Neatza ne prezinta o serie de clipuri de pe net cu animale de companie inedite
Luni, 26.09.2011, 09:07A ajuns de la 250 de kilograme la 220, si. nu va opri aici. Nu, nu este vorba de o persoana, ci de un porc din Australia tinut ca animal de casa.
Vineri, 19.08.2011, 00:00Parlamentarilor le place porcul! Ca sa se asigure ca au ce manca atunci cand vor reveni din vacanta, deputatii si-au cumparat, deja, aproape patru tone de carne de porc. Muschi, antricot si. o cantitate suficienta de creier. Cei care tin la silueta si...
Marti, 02.08.2011, 19:28Friptura perfecta e aceea care are si o garnitura asemenea. Porumbul dulce-picant si sosul delicat ofera o aroma explziva acestui fel de mancare, ideal la o intalnire cu prietenii, intr-un weekend insorit.
Joi, 28.07.2011, 00:00Bucatarul Gabriel de la Hanul Drumetului pregateste la emisiunea Euforia Cuisine, pe canalul Euforia TV, o reteta traditionala de cotlet de porc umplut.
Marti, 05.07.2011, 00:00Cand mergem in weekend la cumparaturi in hypermarket, una din primele opriri este de cele mai multe ori la standul macelariei. Ultimele studii arata ca cea mai consumata carne este cea de pui, urmata de cea de vita si porc. Ce nu stim insa este ca...
Miercuri, 25.05.2011, 07:27O tanara din Bistrita Nasaud a creat o rochie de seara din mate de porc.
Marti, 05.04.2011, 00:00Carnea tocata este, in multe retete, intersanjabila. Insa, pe de o parte, felurile gatite cu o carne macra pot ajunge prea uscate si fade, deoarece grasimea este cea care da suculenta si gust.
Marti, 05.04.2011, 00:00Dani i-a prezentat o canapea inedita Varului de la Giurgeni, aceasta avand o forma inedita de... porc
Luni, 28.03.2011, 08:57Cotletul de porc se condimenteaza cu rozmarin, sare si piper, apoi se topeste putin unt intr-o tigaie si se adauga cotletul la rumenit. Se taie baconul cubulete si se adauga langa cotlet, apoi se presara piper si se adauga smantana lichida. Se rup...
Joi, 17.03.2011, 14:39Petre, bucatar-sef la restaurantul Cautis din Azuga, a pregatit la Euforia TV o reteta de medalion de porc umplut cu mar, miere si salvie.
Joi, 03.03.2011, 00:00Carnea este cea mai importanta sursa de proteine pentru organism. In general, nu trece zi fara ca romanii sa o serveasca macar la o masa. Dar ce tip de carne este cel mai indicat sa consumam?
Miercuri, 16.02.2011, 00:00Cornel, sef bucatar la restaurantul Zen Sushi, prezinta in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta picanta de supa coreana, cu carne de porc si tofu.
Miercuri, 09.02.2011, 00:00Romanii mananca multa carne, de orice fel. Si cat mai putine legume. Mai grav este ca o cumpara in cantitati mari iarna si o gatesc de-a lungul anului. Iar acest lucru nu este tocmai unul benefic organismului.
Vineri, 04.02.2011, 00:00In Romania nu a intrat carne de porc infestata cu dioxina. Asta sustin cu tarie atat autoritatile, cat si procesatorii de carne autohtoni. Producatorii romani de carne au avertizat, ieri, ca este posibil ca in galantare sa fi ajuns produse din fermele...
Marti, 25.01.2011, 19:32Gabriel, bucatar-sef la Complexul Maridor din Bran (Tohanu Nou), a pregatit in decor natural, special pentru emisiunea "Euforia Cuisine" de pe canalul Euforia TV o reteta de muschiulet impletit de porc, cu garnitura de cartofi fierti in lapte.
Luni, 24.01.2011, 00:00Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a primit de curand lamuriri din partea Germaniei privind scandalul dioxinei. Germania a precizat ca nu a exportat in tara noastra carne de porc cu un nivel ridicat de dioxina, iar reprezentantii ANSVSA spun ca nu exista acest pericol in tara noastra.
Vineri, 14.01.2011, 00:00Primarul Vanghelie si revelionul 2011
Luni, 03.01.2011, 10:03Adriana Antoni a venit la Neatza sa cante un colind de sarbatori
Marti, 28.12.2010, 09:05S-a dovedit inca o data ca romanul e inventiv. Un vizitator a1.ro ne-a trimis in sectiunea FII OBSERVATOR un clip cu un “maestru” care transeaza porcul de Craciun cu flexul.
Luni, 27.12.2010, 00:00In ajun de Craciun, pregatirile sunt in toi peste tot in tara. Gospodinele au inceput sa prepare bucatele care vor umple masa. Iar mirosurile imbietoare ale preparatelor din porc, ale sarmalelor sau ale cozonacilor se simt in toate casele.
Vineri, 24.12.2010, 00:00Astazi este Ignatul, ziua in care se sacrifica porcii. Pana la Craciun, carnatii, caltabosul si slanina trebuie sa fie gata. Obiceiul insa parca nu are acelasi farmec daca nu participa toata familia si vecinii. Iar momentul cel mai asteptat vine la...
Luni, 20.12.2010, 13:32Agitatie mare astazi prin gospodarii. E Ignatul, deci se taie porcul. Traditiiile au fost respectate intocmai. Mai greu a fost cu normele europene. La doi ani de la aparitia regulilor care stabilesc exact cum se taie porcul european, aproape nimeni nu le respecta.
Luni, 20.12.2010, 00:00Odinioara, luna decembrie se mai numea si „Undrea”. De unde sa fi venit numele asta, nimeni nu-si mai aduce exact aminte. Doar oamenii cei vechi mai zic ca Undrea era frate cu Mos Ignat si ca sa-l rasplateasca pe acesta pentru nu stiu ce ajutor ce-i daduse el intr-o zi, a sacrificat intr-o zi un godacel si l-a impartit cu toti fartatii lui.
Sambata, 18.12.2010, 00:00Mai sunt cateva zile pana la Ignat, dar unii gospodari s-au apucat din timp de treaba. Sunt siguri astfel ca toate vor fi gata pana la Craciun. Iar colegii mei au avut parte si de pomana porcului.
Joi, 16.12.2010, 07:21Mai sunt cateva zile pana la Ignat, dar unii gospodari s-au apucat din timp de treaba. Sunt siguri astfel ca toate vor fi gata pana la Craciun.
Joi, 16.12.2010, 00:00Astazi, Banel a venit acasa, intr-o masina luxoasa, intotit de cativa prieteni de la Bucuresti, pentru a taia porcul. Familia Nicolita a trait in mare saracie, dar de cand Banel a reusit sa se smulga din acel mediu si a ajuns mare vedeta in fotbalul...
Marti, 14.12.2010, 18:13