Tudor Laurențiu, medic primar vceterinar, a venit la ”Prietenii de la 11” și a vorbit despre porcușorii de Guineea.
Miercuri, 05.04.2017, 12:42Poliţia Locală Dej, dar şi un echipaj al jandarmeriei au fost chemaţi de un localnic, care s-a speriat foarte tare, când s-a trezit cu mistreţul în grădină. Capturarea animalului sălbatic a fost însă una extrem de dificilă. Pentru că era...
Luni, 03.04.2017, 13:31Cu zece zile înainte de Paşte, reprezentanţii din industria alimentară anunţă că preţul pentru un kilogram de carne de porc creşte. Şi nu oricum ci cu până la 30%. În schimb, carnea de miel, care este şi cea mai căutată în această...
Luni, 03.04.2017, 13:24Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine mușchiuleț de porc, ghebe murate, caju, roșii uscate, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Norocel”.
Marti, 21.03.2017, 09:04Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine carne tocată. ceapă, usturoi, pâine, lapte, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Chifteluțe marinate”.
Marti, 28.02.2017, 09:38Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine carne tocată. ceapă, usturoi, pâine, lapte, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Chifteluțe marinate”.
Marti, 28.02.2017, 09:0219 echipe de bucătari au gătit preparate delicioase cu care au impresionat juriul, dar şi publicul. Ciorba de rinichi, cârnatul beţivului sau untura de porc vietnamez au fost doar câteva dintre bucatele irezistibile.
Sambata, 25.02.2017, 19:20Cea mai ieftină legumă e porcul. Cam aşa s-ar transforma vechea vorbă românească dacă e să ne uităm la preţurile din magazine. Un kilogram de roşii cherry poate să coste şi 40 de lei, iar unul de castraveţi, care în urmă cu câteva luni...
Joi, 16.02.2017, 19:26Scopul este unul benefic: dezvoltarea, în corpul animalelor, a unor organe umane care să poată fi transplantate bolnavilor pentru a le salva viaţa. Cercetătorii au injectat celule stem umane în embrioni de porc care au fost, apoi, implantaţi în...
Sambata, 28.01.2017, 08:07Nu știți ce să mai gătiți la cină până la mult așteptata masă de Crăciun?! Noi vă dăm o idee. delicioasă, pentru orice pofticios! Priviți și notați fiecare ingredient pentru prepararea unei tocănițe de vită, ca la mama acasă!
Vineri, 23.12.2016, 19:51Aproape un sfert dintre români, spun specialiştii, au înlocuit preparatele din carne de porc cu creveţi, caracatiţă, midii, somon sau păstrăv pentru masa de Crăciun. Românii au început să pună mai mult preţ pe sănătate.
Joi, 22.12.2016, 20:06S-au întrecut în tăiat de porci, însă totul pentru o cauză nobilă. Primarii comunelor din Argeş au organizat astăzi un concurs inedit. Oamenii au sacrificat zece porci, dar nu pentru ei. Carnea și produsele preparate chiar la fața locului au...
Joi, 22.12.2016, 19:36Nu toţi românii îşi doresc să mănânce porc de Sărbători! Şi nu neapărat pentru că s-ar gândi la sănătate. Doar că le place mult mai mult carnea de peşte. În special, dacă îl prind singuri. Aşa se face că malurile îngheţate ale...
Marti, 20.12.2016, 17:06Carnea de porc este sfântă de Crăciun, doar că nu toată lumea se simte bine după ce mănâncă friptură, cârnaţi şi sarmale! Însă, dacă porcul nu este autohton, ci vietnamez, situaţia se schimbă radical.
Marti, 20.12.2016, 17:04Astăzi este mare sărbătoare. Biserica ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul Ignatie Teoforul. În calendarul popular, însă, este ziua în care are loc ritualul de sacrificare al porcilor sau Ignatul, aşa cum mai este cunoscut, în mai toate zonele ţării. Ingredientul de bază pentru toate bunătățile de pe masa de Crăciun este carnea de porc
Marti, 20.12.2016, 08:24Astăzi este mare sărbătoare. Biserica ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul Ignatie Teoforul. În calendarul popular, însă, este ziua în care are loc ritualul de sacrificare al porcilor sau Ignatul, aşa cum mai este cunoscut, în mai toate zonele...
Marti, 20.12.2016, 07:38Pentru că cererea este mare şi cantităţile de şorici tradiţional sunt prea puţine, mulţi dintre producători falsifică produsul. Folosesc o serie de ingrediente pentru a face şoriciul industrial bun la gust, dar nu şi sănătos.
Luni, 19.12.2016, 19:37Cu doar o săptămână înaintea Crăciunului, românii se înghesuie printre galantare. Porcul şi produsele din carne de porc sunt cele mai căutate. Iar febra cumpărăturilor îi face pe români să nu mai ţină cont de nişte reguli de aur...
Duminica, 18.12.2016, 19:22Sigur, tradiţionala ţuică fiartă rămâne în continuare o bună metodă anti-frig. Sunt pline târgurile de aşa ceva şi dacă tot bei ţuică fiartă, e bine să pui şi-o friptură de porc pe lângă. La un târg din judeţul Sibiu, aşa au...
Duminica, 18.12.2016, 19:15Crăciunul nu înseamnă doar magie şi miros de brad şi scorţişoară. Românii au început operaţiunea "masa de sărbători". Ca în fiecare an, carnea de porc este cea mai căutată. Fripturile, caltaboşul sau cârnaţii sunt preparatele fără...
Duminica, 18.12.2016, 19:10E în gospodăria unui bărbat din Mehedinţi. Timp de doi ani, porcul de peste doi metri lungime a mâncat în fiecare zi cam trei tipuri de tărâţe, boabe, dar şi câteva pâini întregi. Animalul e mândria familiei, care niciodată, de când se...
Sambata, 17.12.2016, 19:17Înaintea Moşului, în casele românilor de pretutindeni ajunge Ghiţă. Odată sacrificat, porcul a fost rapid transformat în bucate tradiţionale. Şoriciul, cârnaţii preparaţi de gospodine în casă, toba şi lebărul au luat deja drumul...
Sambata, 17.12.2016, 19:15În piaţa din localitatea Domneşti a fost forfotă mare astăzi. Nu pentru că s-au înghesuit cumpărătorii la tarabe să cumpere de carne de porc crescut la curte ci din cauza controalelor efectuate de către Direcţia Sanitar-Veterinară....
Sambata, 17.12.2016, 19:10Călătoriile cu avionul pot deveni cât se poate de stresante! Mai ales în preajma Sărbătorilor de iarnă, când multe zboruri au întârzieri sau sunt anulate din cauza zăpezii. Iar conducerile aeroporturilor încearcă toate metodele pentru a calma pasagerii.
Vineri, 16.12.2016, 18:39Călătoriile cu avionul pot deveni cât se poate de stresante! Mai ales în preajma Sărbătorilor de iarnă, când multe zboruri au întârzieri sau sunt anulate din cauza zăpezii. Iar conducerile aeroporturilor încearcă toate metodele pentru a...
Vineri, 16.12.2016, 16:59Porcul eco, de la ţară, nu e atât de sănătos pe cât pare. Sunt focare de trichineloză în opt judeţe din ţară. Şi aproape 30 de oameni au ajuns deja la spital. Trichineloza provoacă grave probleme digestive, dar poate fi prevenită extrem...
Joi, 15.12.2016, 19:24Nu contează ce donezi, important este să dăruieşti celor care au nevoie! Urmând acest principiu, un bărbat din localitatea dâmboviţeană Gulia a donat unul dintre porcii pe care îi avea în gospodărie.
Miercuri, 14.12.2016, 16:23Daniela Crudu și-a lăsat mască fanii după ce aceștia au aflat un detaliu neștiut din viața brunetei!
Miercuri, 14.12.2016, 11:32În timp ce multe femei au probleme cu silueta și nu știu ce să mai facă pentru a scăpa de kilogramele în plus, gurile rele spun că Daniela Crudu a ajuns de partea cealaltă a baricadei.
Miercuri, 14.12.2016, 10:15Un prahovean a decis că e vremea să-şi împuşte porcul, doar că omul a greşit ţinta. Alicele armei de vânătoare au nimerit şi picioarele fiului său, după tânărul a ajuns la spital, iar tatăl la poliţie pentru anchetă.
Marti, 13.12.2016, 15:37Un prahovean a decis că e vremea să-şi împuşte porcul, doar că omul a greşit ţinta. Alicele armei de vânătoare au nimerit şi picioarele fiului său, după tânărul a ajuns la spital, iar tatăl la poliţie pentru anchetă.
Marti, 13.12.2016, 13:22Cel mai scump ingredient de pe masa de Crăciun nu este carnea de porc, ci miezul de nucă. În ultimii cinci ani, preţul unui kilogram aproape s-a dublat, iar în perioada sărbătorilor comercianţii au crescut preţul chiar şi cu 10 lei.
Luni, 12.12.2016, 20:11Uitată mult timp, rasa de porc mangaliţa a ajuns să fie preferata românilor, mai ales în perioada sărbătorilor. Specialiştii spun că este cea mai sănătoasă carne de porc
Vineri, 09.12.2016, 19:33Cârnații de casă sunt un adevărat deliciu culinar, mai ales atunci când îi preparăm cu carne proaspătă!
Vineri, 09.12.2016, 15:03Un clip video apărut recent pe internet face senzație în toată lumea!
Miercuri, 07.12.2016, 17:35Vă amintiți de momentul cu rața de la iUmor, care l-a scos din sărite pe Mihai Bendeac? După ce a revăzut scena în care un magician chinuie animalul, juratul s-a enervat din nou, de data aceasta argumentând cu un alt exemplu de ”așa zisă tradiție”.
Marti, 06.12.2016, 13:45A început vânătoarea porcului de Crăciun. Direct din poarta producătorului sau din târguri, românii au început să cumpere porci pentru ca de sărbători să aibă pe mese toate bunătăţile tradiţionale.
Duminica, 04.12.2016, 19:21Porcul este vedetă în Harghita, într-un festival-concurs, în care în jur de 50 de echipe prepară mâncare tradiţională. La proţap, cu varză sau tocată în cârnaţi, carnea de porc nu lasă pofticioşii să treacă nepăsători pe lângă...
Sambata, 03.12.2016, 19:21Cu 3 săptămâni înainte de Crăciun, orăşenii au început să alerge după carne de porc. O parte iau cârnaţii gata făcuţi din magazine. Alţii, direct de la crescători.
Vineri, 02.12.2016, 19:26Muntele e sub asediu şi, chiar dacă nu ninge, pe pârtii funcţionază tunurile de zăpadă artificială. De la săniuş, oamenii se-adună, spre seară, la masă. Iar gazdele le-au pregătit primul festin din sezonul sărbătorilor de iarnă.
Joi, 01.12.2016, 19:30Salvarea unui animal de la abator este oarecum la modă în rândul vegetarienilor care au şi o fermă! Pentru că aşa a ajuns şi porcul din povestea noastră să zburde liber şi să nu se transforme în friptură. În principiu, vorbim despre un...
Vineri, 25.11.2016, 20:30Mai este aproape o lună până la Crăciun, însă atât crescătorii, cât şi marile magazine primesc deja cereri pentru carnea de porc. Însă, atenţie! Specialiştii îi avertizează pe cumpărători că trebuie să fie foarte vigilenţi atunci...
Vineri, 25.11.2016, 19:25La oraş, colindele şi târgurile de Crăciun dau startul sărbătorilor de iarnă. La ţară, pregătirile încep cu mult înainte. Tot în Sibiu, dar în comuna Racoviţa, Daniel Limbăşan se pregăteşte de Crăciun cu bunătăţi din carne de...
Sambata, 19.11.2016, 19:21Khanzir este singurul porc domestic rămas în viaţă în Afganistan. Îi place să stea la soare şi petrece multe ore stând tolănit pe iarbă, grohăind uneori pentru a-i ”saluta” pe oamenii veniţi să îl admire. Uneori, pare aproape conştient de faptul că este popular şi că vizitatorii vin din regiuni îndepărtate special pentru a-l vedea
Vineri, 04.11.2016, 10:59Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a prezentat la rubrica Smiley News, de la Neatza, un clip inedit.
Vineri, 04.11.2016, 08:29Un vizitator mai puţin obişnuit a fost surprins azi-noapte pe o stradă în Botoşani. Un şofer a filmat un porc mistreţ chiar în mijlocul unei şosele. Cel mai probabil, animalul s-a rătăcit în timp ce caută mâncare. Omul, care a şi postat...
Vineri, 28.10.2016, 13:17Recent, tot internetul s-a îndrăgostit de cea mai bizară ființă născută în ultima vreme.
Miercuri, 19.10.2016, 12:55Ciudățenia a venit pe lume într-o localitate din China, iar oamenii din zonă sunt stupefiați de felul în care arată patrupedul
Joi, 08.09.2016, 13:42Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat delicios care conține mușchiuleț de porc, ardei caoia, pere, miere, caju, susan, dar și alte ingrediente delicioase, denumit ”Adorata”.
Joi, 08.09.2016, 08:21La fel de mult ca sarea, ne plac şi grătarele. Însă cele cu carne de porc ar putea deveni un lux. Preţul a explodat din cauza consumului din această vară. Dacă de la abator kilogramul de carne pleacă, în medie, cu şase lei, în galantare...
Marti, 30.08.2016, 19:38