Vladuzt, bucatarul de la Neatza, a pregatit astazi o reteta din muschi de porc - "Medalion Stroganoff"
Vineri, 19.04.2013, 08:40E cunoscut faptul ca leguma preferata a romanului este carnea de porc! Iar porcul preferat al romanului este Ghita sau al nostru Mare Alb. Din pacate, romanii nu-l cunosc foarte bine pe Gyury. Varul ardelean al lui Ghita.
Vineri, 12.04.2013, 20:22Nu se mai poarta cainele, ci soriciul educat.
Sambata, 30.03.2013, 23:56La doua luni, un porcusor pe nume Zorro si-a construit un adevarat renume in Noua Zeelanda datorita aptitudinilor sale de surfer. Alaturi de stapanul sau, puiul urca pe placa de la trei saptamani.
Vineri, 08.03.2013, 17:09Vladuzt, bucatarul de la Neatza, a pregatit astazi o reteta de "File de porc cu petale de andive"
Marti, 05.03.2013, 09:03Vladutz a ales sa gateasca astazi o reteta potrivita cu temperaturile de afara: “Porc cu arahide ".
Miercuri, 27.02.2013, 08:34Va prezentam "Povestea porcului"! Dar nu a oricarui porc, ci a celui mai iubit din lumea virtuala.
Vineri, 15.02.2013, 18:07Un purcel face ravagii in lumea virtuala.
Vineri, 15.02.2013, 16:37De multe ori habar nu avem ce mancam pentru ca multi dintre noi nu se deranjeaza sa citeasca etichetele alimentelor. Si daca o fac, tot ar avea parte de surprize. Dupa cum am vazut in scandal carnii de cal, nu intotdeauna ce e scris pe ambalaj e si in cutie. Cele mai mari suspiciuni sunt legate de carnea tocata.
Luni, 11.02.2013, 21:01Dragos Bercea a impresionat cu o reteta in care a imbinat doua tipuri de carne iar acum poti incerca si tu reteta!
Sambata, 19.01.2013, 17:41S-a dat alarma in judetul Galati. 12 oameni, printre care si cativa copii, au ajuns la spital dupa ce au consumat carne de porc contaminata cu trichineloza. Alti 20 de membri ai familiei primesc tratament, dupa ce au mancat din aceeasi carne
Marti, 08.01.2013, 17:32S-a dat alarma in judetul Galati. 12 oameni, printre care si cativa copii, au ajuns la spital dupa ce au consumat carne de porc contaminata cu trichineloza. Alti 20 membri ai familiei primesc tratament, dupa ce au mancat din aceeasi carne.
Marti, 08.01.2013, 16:37Turistii au inceput distractia dimineata la gura Diham. La gura diham si la gura.porcului, pentru ca patronii pensiunii au taiat porcul si i-au intampinat pe oaspeti cu sorici, sarmale si preparate traditionale. Petrecaretii l-au rasplatit pe macelar...
Luni, 31.12.2012, 19:09Pana la dulciuri sunt mesele imbelsugate. Sorici proaspat, jar si tuica fiarta, cam asa miroase deja Revelionul in judetul Harghita. Cateva zeci de turisti au ales sa petreaca de Anul Nou intr-un cadru traditional. Nu au spus "nu", cand au fost invitati sa participe si ei la taierea porcului. Va avertizam ca urmeaza imagini care va vor face mare pofta de mancare!
Luni, 31.12.2012, 15:30Caine pe masa de revelion! Cine vrea, poate sa aiba de Anul Nou un meniu socant. La solicitarea unui reporter al Observatorului angajatii unui local cu specific coreean din Capitala s-au angajat sa prepare pentru revelion un patruped. 100 de euro...
Luni, 31.12.2012, 09:58Pana se face inventarul darurilor, incepe ospatul. E cate-o masa bogata in fiecare casa. Dar parca nimic nu se compara cu festinul din pensiunile de la munte. De la sarmale, la berbecut la protap. Nimic nu lipseste din meniu.
Luni, 24.12.2012, 19:41Se negociaza la sange si pretul pentru bunatatile de Craciun. In gospodaria oamenilor sau in targurile traditionale. In magazin, evident, e mai greu. Acolo, romanii cauta pe ultima suta de metri ofertele
Duminica, 23.12.2012, 19:54Se negociaza la sange si pretul pentru bunatatile de Craciun. In gospodaria oamenilor sau in targurile traditionale. In magazin, evident, e mai greu. Acolo, romanii cauta pe ultima suta de metri ofertele.
Duminica, 23.12.2012, 19:13Stefan Iovan a scapat de apocalipsa si a taiat porcul. Nu s-a implicat prea mult la sacrificarea lui "Ghita", dar a facut cinste cu tuica fiarta si sorici.
Duminica, 23.12.2012, 09:16Inarmati cu voie buna si traiste la spinare, sute de maramureseni, dar si turisti straini au dat buzna in buricul orasului Baia Mare, la pomana porcului. Mare le-a fost bucuria cand au fost primiti cu carnati, horinca si colaci impletiti. Gazdele Muzeului Satului i-au cinstit pe oaspeti si cu urari si Colinde de Craciun.
Sambata, 22.12.2012, 20:31Inarmati cu voie buna si traiste la spinare, sute de maramureseni au dat astazi buzna in buricul Baii Mari, la pomana porcului. Mare le-a fost bucuria cand au fost primiti cu carnati, horinca si colaci impletiti. Gazdele Muzeului Satului i-au cinstit...
Sambata, 22.12.2012, 19:17Daca noi am scapat cu bine de Apocalipsa, nu acelasi lucru s-ar putea spune si despre bietii porci, sacrificati cu succes in sfanta zi de Ignat! Este o traditie la care romanii nu renunta in ruptul capului, desi este mai mult o traditie precrestina. Degeaba s-au straduit cei de la Bruxelles sa ne convinga, mai direct, mai pe ocolite, ca ar fi indicat sa renuntam la sacrificarea godacilor. Noi nu vrem, in ruptul capului, mai ales ca acest lucru comporta un adevarat ritual, de la paharul de tarie de la inceput si pana la Pomana Porcului
Vineri, 21.12.2012, 21:01Concurentii isi pregatesc bucatele alese pentru masa de Craciun!
Vineri, 21.12.2012, 15:34Românii din Canada au intrat, şi ei, în febra pregătirilor de Crăciun. Sacrificarea porcului şi prepararea bucatelor tradiţionale româneşti îi fac pe românii de peste ocean să-şi mai aline dorul de ţară. Pentru localnici, însă,...
Vineri, 21.12.2012, 09:50In ziua de Ignat, romanii au pastrat traditia sacrificarii porcului si au facut-o asa cum au invatat din mosi stramosi. Au stropit taierea porcului cu tuica fiarta, muzica si bucate traditionale. Porcii romanesti au ajuns si peste hotare, pentru ca multi dintre compatriotii nostri au venit acasa sa taie porcul. Carnatii si carnea afumata au ajuns la loc de cinste in camariile lumii.
Joi, 20.12.2012, 21:17In ziua de Ignat, romanii au pastrat traditia sacrificarii porcului si au facut-o asa cum au invatat din mosi stramosi. Au stropit taierea porcului cu tuica fiarta, muzica si bucate traditionale. Porcii romanesti au ajuns si peste hotare, pentru ca...
Joi, 20.12.2012, 19:28Soriciul din comert n-are nicio legatura cu porcul. Nu radeti! Soriciul industrial devine traditional dupa ce marii procesatori ii fac un fel de... lifting. Adica il supun unor operatii chimice care ii dau doar imagine, nu si gust. Experimentul a fost facut si de reporterii Observator, iar rezultatul il vedeti in reportajul urmator, filmat cu camera ascunsa.
Joi, 20.12.2012, 19:28Soriciul din comert n-are nicio legatura cu porcul. Nu radeti.Soriciul industrial devine traditional dupa ce marii procesatori ii fac un fel de lifting. Adica.il supun unor operatii chimice care ii dau doar imagine nu si gust.
Joi, 20.12.2012, 19:23A fost festin cu lautari in Corbeanca. Potrivit traditiei, milionarul Cristian Tantareanu si-a invitat vecinii din Paradisul verde la o petrecere traditionala de sarbatori. Gazda si-a rasfatat invitatii cu tauras la protap, fripturi de porc, carnaciori...
Luni, 17.12.2012, 17:41Spiritul sarbatorilor se simte in hipermarketuri. si la casa! Clientii au facut deja liste. Iar acum deschid larg portofelele pentru prima runda de cumparaturi. Multi au bugetul clar stabilit. Dar socotelile de-acasa nu se prea potrivesc cu cele din targ. Cosul de Crciun e mai scump anul acesta.
Duminica, 16.12.2012, 19:49A fost festin cu lautari in Corbeanca. Potrivit traditiei, milionarul Cristian Tantareanu si-a invitat vecinii din Paradisul verde la o petrecere traditionala de sarbatori. Gazda si-a rasfatat invitatii cu tauras la protap, fripturi de porc, carnaciori si mici. Si-a pregatit, pentru petrecere, tuica si peste o tona de vin.
Sambata, 15.12.2012, 21:08O armata de 12 barbati puternici s-au chinuit astazi sa-l puna la pamant pe Jack.
Sambata, 15.12.2012, 20:56O armata de 12 barbati puternici s-au chinuit astazi sa-l puna la pamant pe Jack. Un porc de 500 de kilograme care va ajunge, intr-un final, pe masa de Craciun. Animalul a dus insa o adevarata lupta cu proprietarul si cu vecinii chemati in ajutor....
Sambata, 15.12.2012, 19:46A fost festin cu lautari in Corbeanca. Potrivit traditiei, milionarul Cristian Tantareanu si-a invitat vecinii din Paradisul verde la o petrecere traditionala de sarbatori. Gazda si-a rasfatat invitatii cu tauras la protap, fripturi de porc, carnaciori...
Sambata, 15.12.2012, 19:36E petrecere mare in Corbeanca. Cu zece zile inainte de Craciun, miliardarul Cristian Tantareanu si-a invitat, asa cum obisnuieste in fiecare an, toti vecinii din Paradisul Verde la taierea porcului.
Sambata, 15.12.2012, 13:20A inceput lupta pentru titlul de cel mai mare porc din Romania. O familie din Cluj e sigura ca a castigat deja. A taiat un porc urias, dar nu inainte de a-l cantari. Peste 500 de kilograme a avut animalul care a fost botezat de localnici "hipopotamul".
Joi, 13.12.2012, 19:36Nu mancati carne de porc pana nu este testata in laborator. Peste 20 de oameni au fost luati deja in evidentele medicilor pentru ca au consumat carne infestata cu trichineloza. Printre suspecti se afla si o femeie insarcinata din Prahova. Si e abia...
Joi, 13.12.2012, 19:25Cei mai multi dintre romani numara zilele ramase pana la Craciun. Caci doar trebuie sa ne impartim bine treburile, ca sa nu vina Sarbatorile peste noi fara sa avem masa plina de bunatati. Iar unii nu au mai asteptat Ignatul si au trecut deja la sacrificarea animalelor. Nu a avut scapare nici cel mai mare porc din Romania, cel de 500 de kilograme.
Joi, 13.12.2012, 17:05De sarbatori, romanii sacrifica porci pe banda rulanta. Si tot pe banda rulanta ajung cazurile de trichineloza in atentia inspectorilor sanitar-veterinari. Numai in judetul Cluj, in ultima saptamana au fost confirmate 37 de cazuri de infestare cu...
Vineri, 07.12.2012, 13:21Carnea de pui este nelipsita de pe mesele romanilor. Potrivit unui studiu, doua treimi dintre romanii de la oras consuma zilnic carne de pui. Intr-o luna, ajungem sa mancam si trei kilograme. Asta pentru ca, sunt de parere consumatorii, carnea de pui este mai ieftina si mai sanatoasa decat cea de porc sau vita.
Miercuri, 05.12.2012, 22:44Multi dintre romani au auns sa-si cumpere in rate carnea pentru masa de sarbatori. Pentru un porc de 100 de kilograme, platit in trei luni, spre exemplu, rata ajunge la 400 de lei. Rezervarile se fac inca din vara, iar taranii accepta negocierea pretului pentru a-si vinde cat mai repede animalele.
Marti, 04.12.2012, 20:29Intr-o gospodarie din Arad, patru barbati s-au chinuit sa rapuna un porc de trei ori mai greu decat unul obosnuit. A fost atat de dificil incat au avut nevoie de un tractor ca sa mute animalul. De altfel, acesta cantarea aproape o jumatate de tona. Au muncit mult, dar a meritat. Vor avea carne pentru cateva luni
Duminica, 02.12.2012, 13:17Intr-o gospodarie din Arad patru barbati s-au chinuit sa rapuna un porc de trei ori mai greu decat unul obosnuit. A fost atat de dificil incat au avut nevoie de un tractor ca sa mute animalul. De altfel, acesta cantarea aproape o jumatate de tona. Au...
Duminica, 02.12.2012, 13:08Un purcel a reusit sa dea traficul peste cap, intr-o intersectie din Baia Mare. A evadat dintr-o remorca si n-a mai vrut sa se clinteasca din loc. Sase oameni s-au chinuit sa-l mute de pe sosea.
Sambata, 01.12.2012, 19:18O adevarata comedie s-a derulat in Baia Mare. Un purcel a "evadat" dintr-o remorca, iar oamenii au reusit cu chiu, cu vai sa-l urce inapoi
Sambata, 01.12.2012, 16:39Scene amuzante intr-un sens giratoriu din Baia Mare. Un porc a cazut dintr-o remorca si a ajuns printre masini. Speriat, animalul n-a stiut incotro s-o mai ia si a blocat circulatia in intersectie. Mai multi trecatori au incercat sa-l ajute sa urce...
Sambata, 01.12.2012, 16:13Pe mesele celor care vor sa manance sanatos, curcanul ia locul fripturii de porc. Chiar si de sarbatori. E mai scump. Dar la mare moda, in ultimii ani. Dovada? Si la crescatorii de curcani se fac rezervari, cu o luna inainte de Craciun.
Duminica, 18.11.2012, 19:22Craciun fara carne de porc pe masa nu s-a mai vazut. E-o traditie la care romanii tin. Dovada? Unii si-au rezervat inca din vara porcul de Craciun. Iar acum fac coada la poarta crescatorilor sa verifice marfa. Se negociaza si preturile. La sange!
Sambata, 17.11.2012, 19:25Cel mai bun prieten al omului nu va mai fi cainele, ci porcul. Cercetatorii sustin ca oamenii si porcii devin din ce in ce mai asemanatori. Si unii si altii pot suferi de aceleasi boli grave, cum ar fi obezitatea sau parkinson-ul. Iar asemanarile ii...
Vineri, 16.11.2012, 19:29Poate pare greu de crezut, dar este pe cat se poate de adevarat. Porcul si mistretul au multe in comun cu oamenii: stiu sa se adapteze, colonizeaza teritorii si adesea isi strica propriul habitat
Vineri, 16.11.2012, 13:13