Antena Căutare

Articole despre retete traditionale

Top patru rețete tradiționale pentru masa de Crăciun

Top patru rețete tradiționale pentru masa de Crăciun

Pe lângă bradul împodobit și cadourile frumos împachetate de sub el, sărbătorile de iarnă mai vin la pachet și cu mese festive alături de cei dragi, pline de preparate tradiționale delicioase.

Marti, 22.12.2020, 18:31
Rețetă tradițională pentru tobă de porc și rețetă pentru tobă de curcan, perfecte pentru masa de Crăciun

Rețetă tradițională pentru tobă de porc și rețetă pentru tobă de curcan, perfecte pentru masa de Crăciun

Două rețete perfecte pentru masa de Crăciun, pentru a împăca toate gusturile: rețetă pentru tobă de porc și rețetă pentru tobă de curcan.

Luni, 21.12.2020, 14:28
Rețeta tradițională de piftie și secrete pentru reușita ei

Rețeta tradițională de piftie și secrete pentru reușita ei

Piftia este preparatul preferat de mulți români în perioada sărbătorilor de iarnă, dar puțini știu care este de fapt rețeta tradițională de piftie și secrete pentru reușita ei.

Miercuri, 16.12.2020, 11:14
Top 10 cele mai îndrăgite preparate culinare tradiționale. Rețete de mâncare tradițională românească

Top 10 cele mai îndrăgite preparate culinare tradiționale. Rețete de mâncare tradițională românească

Multe rețete din bucătăria românească au ajuns să fie apreciate și peste hotare, iar dintre acestea am făcut un top 10 cele mai îndrăgite preparate culinare tradiționale. Rețete de mâncare tradițională românească.

Marti, 01.12.2020, 14:03
Dulceață de zmeură. Rețeta tradițională din Bucovina

Dulceață de zmeură. Rețeta tradițională din Bucovina

Dulceața de zmeură este una dintre cele mai aromate și mai frumos colorate dintre dulcețuri și are o textură densă, iar zmeura, rămasă întreagă în timpul preparării, îți desfată simţurile prin gustul catifelat, seducător.

Joi, 02.07.2020, 09:14
Festin culinar după rețete tradiționale, în Bucovina

Festin culinar după rețete tradiționale, în Bucovina

Ieşirea din case poate să însemne şi o evadare la ţară într-o oază de linişte şi aer curat. O astfel de destinaţie de vacanţă poate fi Bucovina. O experienţă în zonă trebuie neapărat să conţină şi un festin tradiţional, cu...

Marti, 02.06.2020, 16:46
Rețete pentru masa de Crăciun. Piftie de porc, rețetă tradițională, din străbuni

Rețete pentru masa de Crăciun. Piftie de porc, rețetă tradițională, din străbuni

Nelipsită de pe masa sărbătorilor de iană și nu numai, delicioasa piftie de porc, este mult mai gustoasă preparată în casă, după rețeta veche din stăbuni.

Joi, 19.12.2019, 09:31
Rețete pentru masa de Crăciun. Două Rețete de Caltaboși tradiționali din două regiuni ale țării

Rețete pentru masa de Crăciun. Două Rețete de Caltaboși tradiționali din două regiuni ale țării

Rețetele de Caltaboși, diferă în funcție de zonețe țării, precum și denumirea acestora, în unele zone li se mai spune cartaboși, chișcă sau călbaji.

Miercuri, 11.12.2019, 11:52
Rețete pentru masa de Crăciun. Cum se prepară rețeta tradițională Lebăr de casă

Rețete pentru masa de Crăciun. Cum se prepară rețeta tradițională Lebăr de casă

Lebărul de casă, denumit și leberbus, este un preparat din organe de porc, predominant fiind ficatul și face parte dintre preparatele tradiționale pentru masa de Crăciun.

Miercuri, 11.12.2019, 07:42
Două rețete tradiționale de papanași: Papanași moldovenești și Papanași muntenești

Două rețete tradiționale de papanași: Papanași moldovenești și Papanași muntenești

Printre cele mai îndrăgite rețete tradiționale de desert sunt rețetele de papanași Și cum se apropie 1 decembrie — Ziua Națională a României, acestea nu pot lipsi din meniurile românilor.

Vineri, 29.11.2019, 12:24
Satul s-a mutat la oraş, la Miercurea Ciuc! Ţăranii le-au arătat orăşenilor cum se fac reţete tradiţionale, cum se macină grâul și cum se hrănesc animalele

Satul s-a mutat la oraş, la Miercurea Ciuc! Ţăranii le-au arătat orăşenilor cum se fac reţete tradiţionale, cum se macină grâul și cum se hrănesc animalele

Satul s-a mutat la oraş, la Miercurea Ciuc! Asta pentru că, exact în centrul localităţi, a apărut o gospodărie ca la ţară. Ţăranii din judeţ le-au arătat orăşenilor cum se fac reţete tradiţionale, vechi de sute de ani. Cei mai...

Luni, 23.09.2019, 13:26
Gazdele pricepute pot ospăta turişti în propriile case, contra cost. Tot ce trebuie să facă este să obţină statutul de punct gastronomic local

Gazdele pricepute pot ospăta turişti în propriile case, contra cost. Tot ce trebuie să facă este să obţină statutul de punct gastronomic local

Gazdele pricepute pot ospăta, de acum înainte, turişti în propriile case, contra cost. Tot ce trebuie să facă este să obţină statutul de punct gastronomic local. Certificatul le permite să îşi transforme casele în mici restaurante, iar...

Marti, 26.02.2019, 08:51
Saveta Bogdan ne pregătește cele mai delicioase rețete tradiționale

Saveta Bogdan ne pregătește cele mai delicioase rețete tradiționale

Cei mai pricepuţi bucătari au ieşit în parcurile Capitalei şi ne pregătesc preparate tradiţionale, dar şi ceva sofisticat. Şi de la un astfel de eveniment, bineînţeles că nu putea lipsi doamna Saveta Bogdan!

Sambata, 22.09.2018, 14:54
Brânza de Sibiu se face după reţete tradiţionale care păstrează gustul de odinioară

Brânza de Sibiu se face după reţete tradiţionale care păstrează gustul de odinioară

Şi tot despre produsele româneşti vorbim în continuare. Cu toţii am auzit de brânza de Sibiu. Din păcate, nu îi ştim toţi gustul, iar micii producători locali vor să schimbe asta. Fac telemea după reţete tradiţionale care păstrează...

Marti, 10.10.2017, 16:48
Studenţii şi profesorii Facultăţii de Ingineria Mediului aduc în prim-plan reţete tradiționale rar întâlnite în ziua de azi

Studenţii şi profesorii Facultăţii de Ingineria Mediului aduc în prim-plan reţete tradiționale rar întâlnite în ziua de azi

Studenţii şi profesorii Facultăţii de Ingineria Mediului şi-au propus să readucă în prim-plan reţete foarte vechi de bunătăţi, care mai au puţin şi se pierd în timp! Aşa se face că tinerii au adus din regiunea ţării din care provin o...

Miercuri, 10.05.2017, 16:32
Piata Amzei din Capitala, redeschisa dupa 4 ani

Piata Amzei din Capitala, redeschisa dupa 4 ani

In centrul Capitalei se simt aromele toamnei. Legume si fructe alese cu grija, paine de casa, branzeturi facute dupa retete traditionale sau preparate din carne, autentice romanesti.

Duminica, 20.10.2013, 08:22
x