În a treia etapă din emisiunea Chefi fără limite, din insula Lemnos, concurenții și chefii au degustat o rețetă de paste flomaria cu carne de vită și telemea de oaie. Tazz îți dezvăluie cum să pregătești acest preparat chiar la tine acasă!
Miercuri, 09.03.2022, 12:03Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit de ziua micii uniri o delicioasă rețetă de plăcintă cu specific românesc, pe care a denumit-o "Plăcinta Unirii".
Vineri, 24.01.2020, 08:25Nu vă mai îmbătaţi cu apă rece, avertizeată producătorii de brânzeturi! Telemeaua proaspătă din lapte de oaie nu are cum să fie pe tarabe, deoarece animalele nu sunt mulse în această perioadă. Totuşi, pieţele sunt pline de etichete care...
Sambata, 23.11.2019, 19:17Marian Duță, reporterul emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, din Piață Obor, ne prezintă cum se păstrează telemeaua de Sibiu și cum o deosebim de falsurile de pe piață.
Joi, 17.10.2019, 10:46Telemeaua de Sibiu a fost recunoscută oficial în Europa. Cea mai falsificată brânză din România va fi în sfârşit protejată. A devenit al şaptelea produs românesc înregistrat în Uniunea Europeană. Deocamdată, doar 10 producători din...
Miercuri, 16.10.2019, 19:26Sunt ultimele zile în care mai putem consuma telemea proaspătă de capră şi lapte abia muls. Fermierii avertizează că urmează perioada în care animalele rămân gestante. Asta înseamnă că atât calitatea, cât şi cantitatea laptelui vor scădea. În schimb, caşcavalul, maturat şi până la un an, reprezintă alternativa perfectă.
Joi, 10.10.2019, 20:50Sunt ultimele zile în care mai putem consuma telemea proaspătă de capră şi lapte abia muls. Fermierii avertizează că urmează perioada în care animalele rămân gestante. Asta înseamnă că atât calitatea, cât şi cantitatea laptelui vor...
Joi, 10.10.2019, 07:53În pieţe, mulţi comercianţi se laudă că au brânză de burduf de la Jina. În cele mai multe cazuri nu e însă deloc aşa. Reporterii Observator au văzut cu câtă trudă se face brânza de burduf în această perioadă la stânele din vârf de...
Vineri, 27.09.2019, 19:24Munca mai multor fermieri umăr la umăr le-a adus în cele din urmă recunoaşterea: lactatele care ies pe poarta cooperativei lor vor purta atestatul de produs montan. Deşi mulţi producători îşi laudă produsele, puţini reuşesc să obţină...
Miercuri, 18.09.2019, 19:45Avertisment dur pentru cei care consumă brânză! Reporterii au filmat cu camera ascunsă și au reușit să afle ce ingredient periculos conține un sortiment consumat de milioane de români!
Vineri, 22.03.2019, 20:55Un cioban cu iniţiativă face telemea de Sibiu, din laptele oilor din Franţa! A adus în România o rasă specială şi a reuşit astfel să vândă brânză proaspătă în orice anotimp. Marfa lui dispare rapid din magazine, pentru că doar zece...
Joi, 07.03.2019, 19:45Nu e român care să nu vrea să pună pe masă cârnaţi, sarmale sau brânză făcută de ciobani. Între brânzeturi, telemeaua de Ibăneşti este vedeta, mai ales de când a fost certificată de Uniune Europeană. Produsul este fabricat în...
Joi, 13.12.2018, 13:28Românii mănâncă brânză puţină şi ieftină. Studiile arată că nu ne putem compara cu francezii. Şi, chiar dacă ne-am mai rafinat gusturile, preferăm produsele autohtone: caşcavalul şi telemeaua.
Marti, 20.11.2018, 19:29O combinație gustoasă de ingrediente într-o salată de fenicul cu somon, telemea și creveți ce poate fi servită la orice masă.
Luni, 02.07.2018, 21:12Celebra telemea de Sibiu se pregăteşte să iasă din pieţe şi să se mute pe rafturile marilor lanţuri comerciale. Totul după ce Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a dat certificate de conformitate mai multor mici producători din judeţul...
Vineri, 15.06.2018, 14:02Un produs cunoscut şi savurat de toţi românii a devenit brand de ţară! Este vorba despre telemeaua de Sibiu. Alimentul intră astfel pe lista scurtă de alte produse româneşti a căror calitate este certificată naţional. Onoarea vine însă la...
Luni, 11.06.2018, 16:16Românii ştiu deja ce au în meniu, pe masa de Paşte. Brânza este ca, de fiecare dată, la loc de cinste. Fie că e caş, de burduf sau urdă, important este să fie de calitate.
Sambata, 07.04.2018, 09:32S-au umplut pieţele de comercianţi care vând celebra telemea de Sibiu. Culmea e că, mulţi dintre ei, sunt bucureşteni cu acte în regulă.
Miercuri, 04.04.2018, 19:21Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de plăcintă festivă cu telemea și spanac pe care a denumit-o "Armonia".
Miercuri, 21.02.2018, 08:52Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a întâlnit, sâmbătă, la Sibiu, cu crescătorii de ovine, cărora le-a transmis că se simte mândru să vină la ei acasă.
Luni, 20.11.2017, 08:16E propunerea unui proiect care a intrat deja în procedurile finale, iar luni va fi depus la ministerul Agriculturii. Astfel, producătorii locali își vor proteja brand-ul pur sibian printr-o etichetă, iar produsul românesc nu va mai putea fi...
Joi, 16.11.2017, 16:37Chef Ralu ne arată cum să preparăm cea mai gustoasă coroniță cu spanac și telemea
Vineri, 17.02.2017, 10:19Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat dulce care contine paste, telemea, lapte, chimen, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Rigatoni a la creme".
Joi, 12.01.2017, 08:11Invenţia bulgarilor se găseşte şi în pieţele din România. Reporterii Observator şi comisarii de la Protecţia Consumatorului au găsit la vânzare brânză făcută numai din grăsimi vegetale. Un produs care poate produce cancer dacă este...
Joi, 05.06.2014, 19:37Vladutz gateste: “Cotlet umplut cu spanac si telemea”
Miercuri, 25.04.2012, 08:00Este bine, in unele zile ale saptamanii, sa renuntam la carne, insa asta nu inseamna ca preparatul nu trebuie sa fie delicios. Noi va prezentam o reteta usoara, insa atat de buna, incat va cuceri intreaga familie.
Vineri, 13.01.2012, 00:00"Daca nu mananc branza mor!" A spus-o Gigi Becali, suparat ca nicaieri in Poiana Brasov nu a gasit telemea de oaie. Asa ca s-a dus sa-si ia singur branza pe gustul lui! La stana, Becali s-a imbracat in cioban!
Vineri, 30.12.2011, 20:30Vineri s-a deschis, la Sinaia, un targ cu produse de post suta la suta naturale. Acolo se gaseste o gama larga de produse, de la branza pana la dulceata.
Sambata, 02.04.2011, 00:00Se scumpeste mancarea de la 5 la 25 de procente. Producatorii spun ca sunt obligati sa creasca preturile din cauza scumpirii utilitatilor, a materiei prime si a cresterii TVA. De la o zona la alta, pretul aceluiasi produs se poate dubla sau chiar tripla.
Luni, 20.09.2010, 00:00Vladutz gateste: "Pachetel de scolari" Ingrediente: paine feliata integrala unt past ade masline sunca de praga cascaval branza de telemea rosii castraveti salata verde Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Luni, 13.09.2010, 09:54Pieptul de pui se cresteaza pe la jumatate apoi se bate cu tocatorul special. Deasupra se pun frunze de busuioc, cubulete de telemea de oaie, iar apoi se ruleaza. Se prajeste apoi in tigaia unsa cu ulei de masline in care se adauga cativa catei de...
Luni, 23.08.2010, 19:08Joi dimineata, Vladut a gatit o reteta simpla, rapida, dar gustoasa: rosii umplute.
Joi, 24.06.2010, 00:00Ingrediente pentru paste parfumate cu branzeturi paste tricolore 500 gr branza telemea 300 gr unt 50 gr smantana dulce 200 gr branzica de casa 300 gr cascaval 400 gr swaitzer 300 gr brie 200 gr nuci 200 gr rosii cherry 200 gr se fierb...
Joi, 29.04.2010, 11:11Razvan a pornit revista presei cu o stire curioasa. Niste hoti au fost prinsi dupa ce au mancat la locul spargerii.
Joi, 11.03.2010, 08:49Vorbim in continuare tot despre preturi. Mai exact, despre diferentele dintre ele, in functie de judetul in care locuiesc. Unele produse, cum ar fi carnea de porc sau de vita, sunt si de trei ori mai scumpe de la o piata la alta. Explicatia? Pretul...
Joi, 04.03.2010, 20:15