Țineți post și nu mai știți ce să gătiți și familia să mulțumiți? Îndrăgitul chef Jamie Oliver vă vine în ajutor cu o rețetă de cartofi dulci cu fasole albă și ardei, gustoasă, sățioasă și, mai ales, sănătoasă.
Ingrediente
- 2 cartofi dulci medii
- ulei de măsline
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 1 lingură de chimen
- 1 linguriță boia de ardei afumată
- 1 ceapă mare
- 1 legătură de coriandru proaspăt
- 1 ardei iute
- 2 ardei roșii
- 1 ardei galben
- 1 x 400 g conservă de fasole
- 1 x 400 g conservă de tomate
Mod de preparare cartofi dulci cu fasole albă și ardei
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Se decojesc și se taie în cuburi cartofii dulci, se pun într-o tavă de cuptor, apoi se stropesc cu o lingură de ulei și câte un praf de: scorțișoară, chimen și boia de ardei.
Presărați-le într-un strat uniform, apoi coaceți cartofii la cuptor timp de 35 până la 40 de minute.
Se curăță, se toacă și se prăjește ceapa. Alegeți frunzele de coriandru, apoi tăiați fin tulpinile. Se toacă ardeiul chilli, apoi se curăță și se toacă ceilalți ardei.
Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mare, apoi adăugați ceapa, tulpinile de coriandru, ardeiul iute și ceilalți ardei, împreună cu mirodeniile rămase.
Se gatesc la foc mic timp de 15 minute, amestecând regulat.
Se adaugă boabele de fasole cu lichidul în care au stat și roșiile conservate. Se amestecă, adăugând și puțină apă, dacă este necesar. Se prepară timp de 30 de minute.
Se amestecă cartofii dulci cu o parte din frunzele de coriandru, se mai condimentează, după gust și se decorează cu restul frunzelor de coriandru.
Serviți cartofii cu un orez fiert și cu puțin guacamole, dacă vă place.