Castraveți murați rapid. Rețetă de castraveți murați la soare

Pentru că este vară și este vremea de pus castraveți în saramură ce se murează la soare, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune rețeta proprie "Castraveciori murați de vară", gata în trei zile.

Castraveți murați rapid

Este o altfel de rețetă de castraveciori murați în saramură, gata în trei zile și se folosesc castraveți mari, ajunși la maturitate.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Castraveciori murați de vară:

  • castraveciori mai mari, maturi
  • floare de mărar cu semințe
  • sare grunjoasă, neiodată
  • căței de usturoi
  • apă

Cum procedăm pentru Rețeta Castraveciori murați de vară?

Mai întâi spălăm castraveții și îi decojim. Îi decojim pentru că este o rețetă mai altfel, destinată supelor și mâncărurilor cu castraveți murați. Asta nu înseamnă că nu se pot consuma castraveții murați și ca atare.

Feliem castraveții în rondele de 1-1,5 cm grosime.

Așezăm la baza unui borcan de 5 litri, de exemplu, 2 căței de usturoi și 2-3 flori de mărar din cele cu semințe.

Citește și: Rețeta Castraveți în saramură, murați la soare ca pe vremuri

Apoi adăugăm rondelele de castraveți, dar mai strecurăm și 1-2 flori de mărar printre ele.

Presăm bine rondelele de castraveți, să intre cât mai multe, adăugăm apa și o lingură cu vârf de sare grunjoasă, neiodată și agităm bine borcanul să se topească sarea.

Castraveți murați rapid. Rețetă de castraveți murați la soare

Castraveți murați rapid

Citește și: Cum faci cea mai gustoasă tocană de cartofi cu rasol de vițel și castraveți murați

Lăsăm borcanul cu rondelele de castraveți la geam, sau în balcon, la soare, trei zile, apoi putem servi castraveții murați, sau îi putem adăuga în preparatele noastre.

Spor și poftă bună!

Ultimele știri