Mariea Crâșmaru, o concurentă care a făcut înconjurul lumii pe jos, a venit la Chefi la cuțite în sezonul 8 și a reușit să-i impresioneze pe Chef Florin Dumitrescu, Chef Cătălin Scărlătescu și Chef Sorin Bontea, cu poveastea impresionantă de viață și peripețiile prin care a trecut, dar și cu preparatul.
Ingrediente pentru Rețeta Ceviche de biban de mare pe pat de avocado:
- 300 gr file biban de mare
- 2 avocado copți
- 6-8 fire ceapă olandeză (chives)
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 lămâi
- 8-10 frunze de salată creață, mică
- 8-10 frunze de rucola
- 1 sfeclă roșie coaptă
- sare și piper alb
- coriandru măcinat
- 1 baghetă de pâine alba din care sa iasă 8 rondele
Mod de preparare pentru Rețeta Ceviche de biban de mare pe pat de avocado
Se taie fileul de biban în fâșii subțiri, pe lung, apoi se taie fâșiile în cuburi cât de mici.
Se asezonează cu sare, piper, o linguriță de zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Se curăță avocado si se taie în cuburi puțin mai măricele decât cele de biban.
Se toacă ceapa și se amestecă cu avocado. Se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline si o linguriță de zeamă de lămâie.
Citește și: Rețeta Ceviche de Saint Jacques cu piure de țelină, ulei verde și perle de soia
Se așază pe farfurie o formă metalică, rotundă pentru asamblat. Se pun mai întâi cuburile de avocado în formă și se presează bine. Se adaugă ceviche-ul de biban deasupra, fără a presa foarte tare. Se asezonează salata creață și rucola cu sare, piper, ulei de măsline și coriandru și se așază deasupra preparatului. Inimiora din sfeclă roșie se pune deasupra salatei.
Se servește deliciosul ceviche de biban de mare pe pat de avocado, rece de la frigider.
Nu uitați că îndrăgita emisiune culinară „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Supă din fructe de mare cu multe legume...