Chef Cătălin Scărlătescu ne spune secretul celei mai delicioase rețete de scoici, dar și ce ingrediente folosește! Cum se face cea mai bună rețetă de scoici din lume?
Cu puțin timp înainte de începerea celui de-al șaptelea sezon al emisiunii Chefi la cuțite, celebrul Chef Cătălin Scărlătescu a decis să dezvăluie cum se fac cea mai bună rețetă de scoici din lume.
Ingrediente:
- scoici, după plac
- ulei de măsline
- usturoi uscat/verde
- ardei iute
- pătrunjel
- vin alb
„Se căleşte în ulei de măsline usturoiul zdrobit împreună cu ardeiul iute, după care se adaugă usturoiul verde. Apoi se pun în cratiţă scoicile şi vinul şi se lasă să fiarbă sub capac. Atenţie, e foarte important sa le lăsăm tot timpul acoperite cu un capac.
Se adaugă apoi pătrunjelul verde tocat şi se pune iar capacul, lăsându-se pe foc până sunt gata scoicile. Timpul perfect de fierbere pentru acest preparat este de nouă minute. Se sărează după gust”
Poftă bună!
Ce mai pregătim delicios din vinete? Rulouri de vinete cu prosciutto și mozzarella.... Paste cu carne: Beef tagliatelle, rețeta lui Munti, câștigătorul Chefi la cuțite...