O mâncare delicioasă din care vei mai cere o porție: Chiftele marinate, ca la mama acasă!
Ingrediente pentru Chiftele marinate, ca la mama acasă
- 500 g pulpă de porc
- 200 g pesmet
- 2 cartofi
- 2 ouă
- 2 cepe
- 1felie de pâine
- 1 căpățână de usturoi
- piper roșu, boabe
- 1 legatură pătrunjel verde-
- Sare și piper
- 500 ml suc de roșii
- 200 g unt
- 200 g făină
- 200 ml smântână pentru gătit
- Foi de dafin
- Cimbru
- 250 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare chiftele marinate, ca la mama acasă
Într-un bol se amestecă carnea tocată cu pesmetul, cartofii răzuiți și bine scurși, ouăle, ceapa ușor călită, felia de pâine și usturoiul pisat.
Se omogenizează bine compoziția, se formează chiftele și se rumenesc în ulei încins.
Într-o cratiță, la foc mic, se pune la topit untul după care se adaugă făina și se amestecă pentru a nu se face cocoloașe.
Se adaugă, treptat, apă și se amestecă până se formează un sos ca o smântână, mai subțire.
Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin, sare și piper, apoi chiftelele și se mai lasă la fiert 10-15 minute.
Apoi se adaugă smântâna și se amestecă bine.
La final, sau în timpul servirii, se adaugă pătrunjel verde, tocat și se decorează cu piper roșu.
Creveți în fulgi de cocos și rucola cu rodii și sos de portocala picant... Saramură de somon cu mămăligă...