Mai ușoare și mai sănătoase, dar, mai ales, pe placul copiilor sunt aceste mici bijuterii culinare: Chifteluțe din carne de pui!
Foarte gustoase sunt și aceste Chifteluțe de miel cu sos de mentă, sau aceste Chifteluțe în sos de roșii cu busuioc și usturoi!
Ingrediente pentru Chifteluțe din carne de pui
- 1 kg piept de pui și pulpe de pui dezosate
- sare
- piper
- busuioc uscat
- 1 morcov
- 3 cartofi
- 1 căpățână de usturoi
- 2 cepe
- 2 ouă
- câteva fire de pătrunjel verde
Mod de preparare Chifteluțe din carne de pui
Tocăm carnea de pui împreună cu ceapa și usturoiul, curățate.
Dăm pe răzătoare morcovul, curățat și cartofii, de asemeni curățați și spălați, apoi îi scurgem bine de sucul lăsat.
Amestecăm carnea tocată cu cartofii și morcovul, adăugăm condimente și sare după gust, verdeața tocată, cele două ouă și omogenizăm compoziția.
Formăm mici biluțe din compoziție și le rumenim frumos în ulei încins, întorcându-le pe toate părțile.
Servim delicioasele Chifteluțe din carne de pui ca aperitive, calde, sau reci, după preferințe.