Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Ciorbă de legume acrită cu corcodușe. Ciorbă de vară, gustoasă și răcoroasă

Pentru un prânz de vară, lejer și gustos, o rețetă de ciorbă de legume acrită cu corcodușe, ce va cuceri în mod deosebit.

Ciorbă de legume acrită cu corcodușe

pexels

Este o ciorbă acrișoară, de vară, cu gust deosebit, care poate fi servită și cu 1-2 linguri de smântână, sau cu niște saleuri cu brânză, cu bacon crocant, sau după pofta fiecăruia.

Ce ne trebuie pentru rețeta Ciorbă de legume acrită cu corcodușe:


  • 1-2 dovlecei
  • 1-2 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras, galben
  • 250 gr corcodușe verzi
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel, mărar și leuștean
  • 2 linguri de ulei

Cum procedăm pentru a prepara rețeta Ciorbă de legume acrită cu corcodușe

Se curăță ceapa, se toacă solzișori și se călește ușor în ulei, doar până se pătrunde puțin.

Se curăță morcovul și păstârnacul, se toacă cuburi și se adaugă peste ceapă, amestecându-le pentru a-și degaja aromele și a se pătrunde ușor. Se amestecă bine pe foc, apoi se adaugă 2 l de apă fiartă. Se lasă să fiarbă pentru 2-3 minute, apoi se adaugă dovleceii și cartofii curățați și tăiați în cuburi mai mari, precum și ardeiul curățat și tăiat în cuburi.

Citește și: Rețeta Ciorbă de dovlecei acrită într-un mod mai special

Într-un alt vas se pun corcodușele verzi la fiert, în apă cât să fie bine acoperite. Se adaugă și puțină sare. Se lasă să fiarbă până se pătrund binemși se desface pulpa de pe sâmburi, apoi se trec prin sită și se adaugă în vasul cu ciorba de legume.

Citește și: Rețeta Ciorbă de fasole verde dreasă cu iaurt

Se asezonează ciorba cu sare și piper și se mai lasă pe foc maxim 10 minute, timp în care se adaugă și leușteanul.

La final, sau în timpul servirii, se adaugă și pătrunjel verde, tocat.

Video