Rețeta de Clătite bănățene la cuptor

Rețeta de Clătite bănățene la cuptor

Ingrediente pentru rețeta de Clătite bănățene la cuptor:

  • 12 ouă
  • 300 g făină
  • 10 fiole esență de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 200 ml smântână
  • 1 portocală
  • 300 g brânză de vaci
  • 50 g stafide
  • 200 g zahăr pudră
  • 100 ml ulei

Mod de preparare pentru rețeta de Clătite bănățene la cuptor:

Se bat 5 ouă cu puțină sare și o lingură de zahăr.

Se adaugă laptele, 3 fiole esență de vanilie și făina și se omogenizează.

Aluatul de clătite e lasă la odihnit, după care se coc clătitele într-o tigaie antiaderentă unsă cu ulei.

Pentru umplutură, se amestecă brânza cu stafidele, 50 g zahăr, 2 ouă, zeamă și coajă rasă de portocală și esență de vanilie.

Clătitele se umplu cu compoziția de brânză și se așază într-un vas de yena.

Se amestecă 5 gălbenușuri cu smântâna și se toarnă peste clătite și se dă vasul la cuptor pentru 15 minute, la 160 de grade.

Se bat 5 albușuri cu 150 g zahăr pudră și se creează rotocoale cu ajutorul unui posh, deasupra clătitelor.

Se dă din nou vasul la cuptor, pentru 8-10 minute, la 200 de grade.

Poftă bună!

Ultimele știri