Ingrediente pentru rețeta de Clătite bănățene la cuptor:
- 12 ouă
- 300 g făină
- 10 fiole esență de vanilie
- 500 ml lapte
- 200 ml smântână
- 1 portocală
- 300 g brânză de vaci
- 50 g stafide
- 200 g zahăr pudră
- 100 ml ulei
Mod de preparare pentru rețeta de Clătite bănățene la cuptor:
Se bat 5 ouă cu puțină sare și o lingură de zahăr.
Se adaugă laptele, 3 fiole esență de vanilie și făina și se omogenizează.
Aluatul de clătite e lasă la odihnit, după care se coc clătitele într-o tigaie antiaderentă unsă cu ulei.
Pentru umplutură, se amestecă brânza cu stafidele, 50 g zahăr, 2 ouă, zeamă și coajă rasă de portocală și esență de vanilie.
Clătitele se umplu cu compoziția de brânză și se așază într-un vas de yena.
Se amestecă 5 gălbenușuri cu smântâna și se toarnă peste clătite și se dă vasul la cuptor pentru 15 minute, la 160 de grade.
Se bat 5 albușuri cu 150 g zahăr pudră și se creează rotocoale cu ajutorul unui posh, deasupra clătitelor.
Se dă din nou vasul la cuptor, pentru 8-10 minute, la 200 de grade.
Poftă bună!
Rețeta de Curmale cu frișcă și zmeură... Rețeta de Plăcintă cu lucernă verde...