- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 800 gr file de cod
- 2 lingurite ghimbir ras
- 300 ml suc de portocale
- 4 linguri suc de lamaie
- 1 cartof alb
- 2 linguri mustar Dijon
- 2 portocale
- 5 cepe verzi
- 3 linguri ulei masline
- 20 gr sare
- 20 gr piper
- 500 gr mazare congelata
- 30 gr menta
- 50 gr unt
Mod de preparare
Se spala codul si se usuca cu un prosop de hartie.
Se pune intr-o tigaie, putin ulei de masline la incins si se aromatizeaza cu ghimbirul ras.
Se adauga apoi ceapa tocata in rondele, iar peste 2 minute, sucul de portocala, mustarul Djon si sucul de lamaie, dar si felii intregi de portocala.
Cand se intrepatrund toate gusturile din sos, se adauga fileul de cod si se lasa sa se prepare, acoperind vasul cu capac, timp de 7-8 minute.
Pentru piureul de mazare, se pune cartoful curatat si tocat in cuburi, la fiert, in apa clocotita cu putina sare, iar cand acesta se patrunde, se adauga mazarea si se lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se adauga menta.
Se mai lasa un minut pe foc, se scurg bine toate ingredientele si se paseaza, adaugand si untul.
Se asezoneaza gustul cu piper si se omogenizeaza, diluandu-l daca mai este nevoie cu putina zeama in care au fiert legumele.
Sa va fie de folos!
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este:
Rață cu cireșe și courvoisier... Mâncare de conopidă cu pui...