Pentru că salata de ardei copți este printre preferințele multora, putem profita de gustul ei și în sezonul rece, punând Ardei copți la borcan, în oțet.
Ingrediente pentru Ardei copți la borcan, în oțet
- 5 kg ardei roșu( capia și gogoșari)
- 150 ml oțet
- 150 g zahăr
- 300 ml(zeama de la ardei + apă)
- 1 lingură rasă de sare pentru murături
- 2 linguri ulei
- boabe de piper negru
- 4-5 foi de dafin
Mod de preparare Ardei copți la borcan, în oțet
Coacem ardeii, îi curățăm, ținând cont de aceste Sfaturi și trucuri pentru a curăța perfect ardeii copți și îi punem la scurs, într-o sită.
După ce se scurg bine, punem într-un vas, oțetul, zahărul, sarea, condimentele și zeama scursă de la ardei.
Pe aceasta o măsurăm și dacă nu este în cantitate dublă față de oțet, mai adăugăm apă.
Fierbem acest amestec de ingrediente, pentru două-trei clocote, amestecând în vas să se dizolve sarea și zahărul.
Sterilizăm borcanele spălate și scurse, în cuptorul aprins, pentru 10 minute, apoi le lăsăm să se tempereze ușor și le umplem cu ardeii copți, punând alternativ și capia și gogoșari.
Turnăm peste ardei, compoziția lichidă, fierbinte, dar nu uităm să punem sub borcane o lamă de cuțit, pentru a nu se sparge.
Înfiletăm capacele bine spălate și șterse, apoi mai dăm borcanele la cuptor pentru maxim 10 minute cu focul aprins, după care, le lăsăm acolo până se răcesc definitiv.
Compoziția lichidă, trebuie gustată și în funcție de gustul fiecăruia, se mai pluseaza sau nu, zahăr și sare. Se mai poate adăuga și oțet, dacă se doresc mai acri, dar se poate potrivi gustul acesteia și când se desfac borcanele, în timpul servirii.