Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Conserve pentru iarnă: Castraveciori murați în stil bulgăresc

Dacă vă plăceau castraveciorii bulgărești care umpleau rafturile alimentarelor noastre pe vremuri, puteți să-i preparați singuri după această rețetă de Castraveciori murați în stil bulgăresc!

Castraveciori murați în stil bulgăresc

Dacă vă plăceau castraveciorii bulgărești care umpleau rafturile alimentarelor noastre pe vremuri, puteți să-i preparați singuri după această rețetă de Castraveciori murați în stil bulgăresc!

Dacă nu vă place oțetul, puteți pregăti castraveciorii murați după rețeta de Castraveți în saramură.


Ingrediente pentru Castraveciori murați în stil bulgăresc

  • 6 kg castraveciori
  • sare
  • zahăr
  • condimente pentru murături
  • rondele de ceapă
  • rondele de morcovi
  • căței de usturoi
  • mărar uscat(maciulii și cozi)

Mod de preparare Castraveciori murați în stil bulgăresc!

Alegem castraveciori nici prea mici, dar nici prea mari. Rețeta este pentru borcanele de 720 ml, dar se poate adapta și pentru alte borcane mai mari.
Se spală castraveciorii bine și se lasă în apă rece până când se pregătesc borcanele și restul de ingrediente.
Se curăță morcovii și ceapa și se taie rondele. Usturoiul se curăță și se taie in două(cățeii). Mărarul uscat se rupe cât să încapă în borcane, ideal ar fi să existe câte o măciulie la fiecare borcan.
Așezăm pe fundul borcanelor 2-3 rondele de ceapă, 2-3 de morcovi, 2-3 bucăți de usturoi și câte o măciulie de mărar după care așezăm cu grijă castraveciorii să nu îi spargem.
După ce i-am așezat turnăm oțet până la semnul de jos al borcanului. Fiecare borcan are niște dungi în partea de jos, până acolo punem oțet( cam 150 ml), apoi punem o linguriță de sare grunjoasă mai cu vârf și două linguri de zahăr.
Mai punem codițe și frunze de mărar și condimente pentru murături, apoi completăm cu apă până la gâtul borcanelor și infiletăm capacele.
Așezăm borcanele într-o oală cu gură mai largă și turnăm apă până la gâtul borcanelor.
Punem oala pe foc și o lăsăm să fiarbă la foc încet doar 5 minute după ce a atins punctul de fierbere. Apoi stingem focul și lăsăm borcanele în apă fiartă până se răcesc definitiv.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezonul 7 se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://antenaplay.ro/chefi-la-cutite-sezonul-7. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro