N-ai cum să rămâi indiferent când ești servit cu unul dintre deserturile copilăriei, chiar și reinventat: Cremă de zahăr ars în cupă de ciocolată albă!
Ingrediente pentru rețeta Cremă de zahăr ars în cupă de ciocolată albă
- 1l lapte
- 10 ouă
- 400 gr zahăr
- 10 pliculețe zahăr vanilat
- 200 gr fulgi de migdale
- 500 gr ciocolată albă.,
- 500 gr căpșuni
- sare fină
- puțin coniac
Mod de preparare pentru rețeta Cremă de zahăr ars în cupă de ciocolată albă
Se pornește cuptorul la de160 de grade.
Laptele se fierbe și se lasă la răcit.
Ciocolata albă de topește la bain marie.
Se caramelizează 150 g de zahăr și se întinde rapid pe pereții unor forme mici de ceramică și se lasă la răcit.
Se ung niște forme de brioșe din silicon cu ciocolată albă, topită și se dau la congelator pentru 10-15 minute.
Se amestecă ouăle cu un praf de sare, apoi cu restul de zahăr și zahărul vanilat și se adaugă laptele.
Se toarnă compoziția în formele unse cu caramel și se dau la cuptor pentru 40 de minute.
Se dau apoi la rece, timp în care se pregătește decorul pentru servit: fructele, ciocolata, fulgii de migdale care se prăjesc ușor la cuptor.
Când crema de zahăr ars se răcește, se scot coșulețele de ciocolată din congelator și se va răsturna crema de zahăr ars în ele.
Se vor decora coșulețele de ciocolată umplute cu cremă de zahăr ars, cu căpșuni umplute cu coniac și fulgi de migdale.
Poftă bună!
Pentru mai multe rețete de cremă de zahăr ars, click AICI!