- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Savoare și nebunie în această farfurie cu creveți în sos meuniere cu sparanghel și piure de morcovi cu portocale!O combinație delicioasă de preparate care și-au completat perfect gusturile!
Interesantă și foarte gustoasă este și această rețetă de Creveți în fulgi de cocos și rucola cu rodii și sos de portocala picant!
Ingrediente pentru Creveți în sos meuniere cu sparanghel și piure de morcovi cu portocale
- Pentru preparare creveți:
- 400 g creveți
- sare
- piper
- ghimbir ras
- fulgi de chili
- 2-3 căței de usturoi
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- 50 g unt
- Pentru sosul meuniere:
- 100 g unt
- zeama de la o lămâie
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lingură capere
- sare
- piper
- Pentru piureul de morcovi:
- 500 g morcovi
- 1 cartof
- 1 portocală
- 100 g unt
- 100 ml smântână
- sare
- Pentru preparare sparanghel:
- 250 g sparanghel verde
- 50 g unt
- zeamă de lămâie
- 1 lingură zahăr brun
- sare
Mod de preparare Creveți în sos meuniere cu sparanghel și piure de morcovi cu portocale
Pentru pregătirea creveților, aceștia se marinează pentru 20 de minute într-un sos preparate din ulei de măsline cu chili, ghimbir ras, usturoi răzuit, zeamă de lămâie și sare. Apoi se trag la tigaie în unt.
Se prepară sosul meuniere topind untul și adăugând treptat zeama de lămâie, caperele și pătrunjelul tocat, apoi se asezonează cu sare și piper după gust.
Pentru piureul de morcovi cu portocale, se pun morcovii la fiert în apă cu puțină sare, împreună cu cartoful. Când sunt bine fierte legumele, se scurg, se pasează, se adaugă untul și smântâna și sucul de la o portocală. Se mai adaugă sare după gust și puțin piper.
Pentru prepararea sparanghelului, acesta se blanșează pentru 1 minut în apă fiartă cu sare, zeamă de lămâie și zahăr brun, apoi se scoate în apă rece cu gheață, după care se scurge și se trage ușor ăn unt topit, pentru a-i conferi un luciu plăcut.
Ciulama de ciuperci cu mămăliguță... Piept de rață cu piure de cartofi și sos de roșii...