Plină de savoare și sățietate, această Tocăniță din afumătură de porc cu castraveți murați și găluște de făină, se poate servi simplă, sau alături de o salată de legume proaspete.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Tocăniță din afumătură de porc cu castraveți murați și găluște de făină:
- 500 gr piept de porc crud
- 500 gr piept de porc afumat
- 1 borcan de castraveți murați în saramură
- chimen
- 400 gr pastă de tomate
- sare și piper
- Pentru găluște:
- 2-3 ouă
- făină
- sare și piper
Rețeta de Tocăniță din afumătură de porc cu castraveți murați și găluște de făină - Mod de preparare
Jumătate din pieptul de porc crud și jumătate din cel afumat se va prepara la cuptor, asezonat cu sare și piper.
Cealaltă jumătate din ambele sortimente de piept de porc se taie în cuburi mici care se trag la tigaie transformându-se în mici jumărele. Se adaugă pastă de tomate și felii de castraveți și se completează cu apă.
Citește și: Rețeta Ciorbă de afumătură și murături
Din ouă cu făină se face o compoziție pentru găluște, mai fluidă, ca la gogoșile cu lingura. Compoziția pentru găluște din făină se asezonează cu sare și chimen. Se ia din ea cu lingura și se scufundă în sosul de pe foc.
Citește și: Rețeta Pulpe de rață cu găluște nemțești și sos caramel sărat
Tocănița de castraveți murați se fierbe până când găluștele se ridică la suprafață. Se mai asezonează cu putin piper.
Se servește presărată cu verdeață.