Este o ciorbă mai specială, cu multă carne de porc afumată, iar legumele proaspete, înlocuite cu multe murături: castraveciori, varză și gogoșari.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Ciorbă de afumătură și murături:
- 1 kg afumătură de porc( coaste, pulpă)
- 2-3 cepe
- 2-3 linguri de ulei
- 1 varză murată, mai micuță
- 5-6 buc. gogoșari în oțet
- 5-6 buc. castraveciori murați
- 2 gălbenușuri
- 400 gr smântână de consum
- sare și piper, după gust
- tarhon
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Ciorbă de afumătură și murături.
Se toacă ceapa mărunt, se porționează carnea de porc și se trag împreună în ulei, direct în vasul în care va fi preparată ciorba.
Se adaugă varza murată, tocată și se completează cu apă fierbinte.
Se fierbe ciorba până când atât carnea cât și varza sunt pătrunse, iar cu 15 minute înainte de a stinge focul, se adaugă gogoșarii tocați, castraveciorii tocați și puțin tarhon.
Tot înainte de a stinge focul, cu 5-6 minute, se drege ciorba cu gălbenușurile amestecate cu smântâna și se mai asezonează gustul și cu puțin piper.
- Tot din Bucătăria lui Vlăduț, mai puteți opta și pentru RețetaCiorbă de varză murată (Domnișoara Murătură von Kraut Suppe)
Este o ciorbă foarte gustoasă, acrișoară de la murături și plăcut aromată de la tarhon.
Poftă bună!
Prognoza Meteo, 6 februarie 2020. Ramona Olaru ne spune cum va fi vremea... VIDEO - Râzi pe săturate! Dani Oțil îl imită pe soțul Vulpitei! "Îi dau una de-i scot uraganu' din cap!"...