Foarte ușor de preparat, mult mai sănătoasă și mai naturală este Brânza proaspătă din lapte de vacă, preparată în casă!
Foarte bună va fi folosită la această Budincă de macaroane cu brânză de vaci, sau la această Budincă de griș cu brânză și merișoare confiate!
Ingrediente pentru Brânza proaspătă din lapte de vacă
- 3 l lapte proaspăt, de vacă( nu din comerț!!!)
- sare
Mod de preparare Brânza proaspătă din lapte de vacă
Punem laptele într-un vas acoperit, la loc cald și îl lăsăm așa 1-2 zile, timp în care laptele se transformă în iaurt, sau lapte prins, în versiune rustică.
Apoi, punem vasul cu lapte la foc mediu și îl lăsăm aproximativ 15 minute până începe să se ridice lichid la suprafață, adică zerul.
Amestecăm din când în când în vas, să nu se prindă laptele de pereții acestuia, dar cu mare grijă să nu diluăm laptele prins.
Nu lăsăm laptele să atingă punctul de fierbere, ci doar să fie încălzit.
Apoi stingem focul și lăsăm laptele la odihnit 20-30 de minute, timp în care se formează brânza și se ridică zerul la suprafață.
Pregatim un tifon curat, pe care îl așezăm într-o strecurătoare mare, sau deasupra unui vas.
Amestecăm ușor cu lingura de lemn prin lapte, dar nu mult ca sa nu sfărâmăm biluțele de brânză formate, apoi răsturnăm încet și treptat brânza peste tifon.
Lăsăm tifonul cu brânză în sită până se scurge tot zerul, timp de cateva ore.
După ce se scurge brânza bine, se răstoarnă pe un platou și se presară sare peste ea.
Este mult mai naturală și mai sănătoasă brânza propaspătă de vaci, preparată în casă!