Rețeta se prepară foarte ușor și nu necesită să petreci prea mult timp în bucătărie.
Ingrediente pentru 4 porții:
- 4 cotlete de porc
- o căpățână de usturoi
- o lingură de unt
- sare și piper după gust
- cimbru, oregano, rozmarin
Cum se face cel mai fraged cotlet de porc în sos de usturoi:
Carnea se spală foarte bine sub jetul de apă călduță, după care se condimentează după preferințe cu cimbru, rozmarin, oregano, sare și piper. Rozmarinul, dar si de oregano ofera o aroma intensă cărnii gătite și merg de minune mai ales cu carnea de porc.
Feliile de carne se rumenesc într-o tigaie încinsă. Tigaia grill Regis Stone Copper Pans este preferata noastră pentru că face carnea să se gătească uniform, să nu se lipească și să-ți păstreze în interior calitățile nutritive. Cât timp se rumenesc feliile de carne, curățăm și zdrobim tot usturoiul și îl punem în tigaie cu o lingură de unt. Dacă nu vrei să folosești grăsimi, tigaia grill antiaderentă îți oferă alternativa să gătești și fără ulei sau alte adausuri de grăsimi.
Adaugăm acum 100 ml de apă și punem deasupra tigăii un capac cu orificiu de evacuare a aburului. Lăsăm pe foc până ce totul devine fraged. Se poate servi cu o porție de cartofi prăjiți.
Poftă bună!
Reţetă de tartă franțuzească cu bacon și praz. Rețeta Quiche Lorraine... Cu ce putem combina clasica salată verde cu legume, pentru un plus de gust și sățietate...