Pentru un prânz gustos și hrănitor, sau o cină în familie, încercați un preparat aromat: Curry de năut cu lapte de cocos
Ce ne trebuie pentru rețeta Curry de năut cu lapte de cocos:
- 3 conserve de năut fiert
- 3 ardei kapia
- 2 cepe roșii
- 150 g ciuperci shitake
- 2 conserve lapte de cocos, coconut cream
- Frunze de coriandru proaspăt
- Coriandru uscat
- Chimion
- Curry
- Chilli
- 3 buc lime
- Ulei de măsline
- Ulei de susan
Rețeta Curry de năut cu lapte de cocos - Preparare
Se trag la tigaie, în ulei de măsline, ceapa tocată fin și ardeiul kapia.
Separat, se trag la tigaie, în ulei de susan, ciupercile shiitake taiate fin.
Peste ceapă și ardei se adaugă condimentele: curry, coriandru, chilli, chimion.
După ce s-au călit, se adaugă partea solidă din conservele de cosos și se amestecă bine.
Se adaugă zeamă de lime.
Apoi se adaugă năutul scurs din conserve.
Se lasă 10 minute în wok. Se pune năutul în 4 boluri, desupra se adaugă ciuperile trase la tigaie, și coriandru verde, dar și o felie de lime.
Rețetă de găluște chinezești cu ciocolată și susan... Cum pregătim acasă o rețetă de Shaorma cu de toate...