Ingrediente
- pentru două porţii:
- 2 păstrăvi de 300 grame,
- un dovlecel mic,
- o ceapă mică,
- o jumătate de ardei capia roşu,
- un morcov mare,
- sare,
- piper,
- o lingură de ulei de măsline,
- 2 foi de dafin,
- un fir verde de tarhon
- sare
Mod de preparare
Tradiţia de Florii este să mănânci peşte. Se spune că tot ce se găteşte din peşte în această zi are puteri tămăduitoare.
Chef Cătălin Scărlătescu te învaţă să prepari cel mai bun peşte cu această ocazie: "Îmi place foarte mult peștele, care poate fi gătit în atâtea feluri încât... Cel mai simplu de gătit este peștele prăjit într-o tigaie cu foarte puțin ulei și un pic de sare. Atenție ca tigaia să fie foarte bine încinsă. Și nu stricați gustul peștelui punându-i lămâie deasupra!".
Iată o reţetă de păstrav la cuptor pe pat de legume:
Se taie legumele rondele, se condimentează şi se adaugă uleiul, apoi se aşeză într-un vas termorezistent.
Se crestează păstrăvii, se sărează şi se condimentează. Se pun păstrăvii peste legume.
Se bagă la cuptor până când se rumenesc peştii.
Se servesc cu o garnitură de legume şi orez.
File de somon în crustă de muștar... Salata de creveti...