Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne-a surins într-un mod plăcut cu o interesantă rețetă de dulceață de vișine cu ciocolată neagră.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Dulceață de vișine cu ciocolată neagră:
- 1 kg vișine fără sâmburi
- 1 kg zahăr
- 100 gr ciocolată amăruie cu peste 75% cacao
- zeama de la 1/2 lămâie
- opțional, 1 linguriță lichior de vișine
Cum preparăm interesanta Rețetă de Dulceață de vișine cu ciocolată neagră?
Recomandat ar fi ca vișinele să fie amestecate cu zahărul, de cu seară și păstrate la rece, sau cu cel puțin 2 ore înainte de a fierbe dulceața.
În acest mod, nu mai avem nevoie de apă pentru a fierbe siropul, pentru că vișinile vor lăsa propiul sirop aromat și delicios.
A doua zi, punem vasul cu vișinile la foc, adăugăm și zeama de lămâie și fierbem dulceața la foc mic, aproximativ 20-30 de minute.
Citește și: Rețetă de Dulceață de trandafiri și Sirop de trandafiri
Nu uităm pe parcursul fierberii să înlăturăm spuma care se formează.
La finalul fierberii dulceței de vișine, adăugăm ciocolata răzuită, și, opțional, puțin lichior de vișine.
De menționat că dacă doriți ca fructele să-și păstreze forma și să rămână ferme, puteți folosi zahăr mărgăritar gelifiant! Cu acest tip de zahăr dulceața va fi gata în patru minute.
Punem dulceața fierbinte în borcanele sterilizate, le înfiletăm imediat capacele și le învelim în pături pentru a se răci lent.
Citește și: Rețetă de Dulceață de căpșuni și Gem de căpșuni
Mmmm, ce bune sunt clătitele umplute cu o așa dulceață de vișine cu ciocolată neagră!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, nu ezitați să accesați materialul video de mai jos, desprins din îndrăgitul matinal Neața cu Răzvan și Dani: