Fiecare dintre noi a gustat cel puțin o dată delicioasele caramele cu lapte. Pentru unii, acesta reprezintă gustul copilăriei. Alții, însă, abia le descoperă.
Fie că ai sau nu vreun pitic prin casă și au chef de un desert rapid și savuros, încercă rețeta de caramele cu fructe uscate!
INGREDIENTE:
- 450 g zahăr tos
- 85 g unt
- 150 g lapte
- 170 g lapte praf
- 150 g fructe deshidratate
- Câteva picături de esență de vanilie
- Puțin ulei vegetal
Cum se prepară:
Într-un vas, pe foc, pune zahărul, untul, laptele și laptele praf, amestecă până când zahărul se dizolvă.
Adu la punctul de fierbere, fără să mai amesteci, până când ajunge la 114°C.
Ia vasul de pe foc și adaugă vanilia și fructele deshidratate și amestecă viguros cu lingura de lemn până când compoziția se îngroașă.
Toarna într-un vas pătrat de 18 cm uns cu ulei și lasă să stea circa 10-15 minute la rece.
Cu cuțitul bine ascuțit, taie 36 pătrate și lasă să se răcească complet. Împachetează fiecare bucată în hârtie cerată.
Poftă bună!
Papanaşii sunt cel mai bun desert din lume! Încearcă o reţetă simplă, delicioasă, gata în doar zece minute... Prăjitura "Deşteaptă", rețeta care face furori pe Internet! Te întrebi de ce se numeşte aşa? Iată secretul!...