- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 1 kg file de peste salau (file, nu pestele intreg)
- 20 bucati de sparanghel
- 200 gr de unt
- sare
- piper
- 100 gr rucola
- 3 legaturi de ceapa verde
- 2-3 linguri de mustar clasic
- un borcanel icre de manciuria
- 1 lamaie
- Ulei de masline
- Gheata
Mod de preparare
2. Sparanghelul se pune la fiert cateva minute, iar mai apoi se scoate intr-un castron cu apa rece si gheata .
3. Tot in unt si ulei de masline se trage la tigaie si sparanghelul racit.
4. Se pun intr-un blender: rucola, ceapa verde, mustarul si ulei de masline si se paseaza pana se obtine un sos. Se asezoneaza cu sare si piper.
5. Se aseaza pe platou mai intai sparanghelul, iar peste el fileul de peste care se stropeste cu zeama de lamaie si se decoreaza cu icre de manciuria. Alaturi se aseaza sosul.
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: