Antena Căutare

File de somon cu orez și spanac

Dacă vă place somonul și nu știți cu ce garnitură să-l asortați, încercați rețeta noastră „File de somon cu orez și spanac” și sigur vă va fi pe plac!

Galerie
File de somon cu orez și spanac

Dacă vă place somonul și nu știți cu ce garnitură să-l asortați, încercați rețeta noastră „File de somon cu orez și spanac” și sigur vă va fi pe plac!

Sau puteți alege dintre aceste REȚETE CU SOMON pe cea care vă inspiră mai mult.


Ingrediente pentru File de somon cu orez și spanac

Articolul continuă după reclamă
  • 4 bucăți file(sau medalion) de somon a câte 200 g
  • 400 g orez sălbatic
  • 800 g baby spanac
  • 1 căpățână usturoi
  • 400 ml ulei de măsline
  • 200 g unt
  • sare
  • râsniță cu mix de piper
  • 5 mandarine( sau portocale)
  • 2 lămâi
  • 400 ml smântână de gătit
  • 1 pahar vin alb
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 ciorchine de roșii cherry
  • 10 fire de chivas

Mod de preparare File de somon cu orez și spanac

Se pornește cuptorul la 200 de grade.
Se pune orezul la fiert, ținând cont de proporția clasică apă/orez.
Portocalele se storc și se prepare o marinadă din sucul lor, usturoi zdrobit, ulei de măsline, sare și mix de piper măcinat.
Se curăță peștele și se scufundă în marinada rezultată, pentru 30 de minute.
Spanacul se spală și se tamponează cu prosoape de hârtie pentru eliminarea excesului de apă.

Orezul fiert, se trece prin jet de apă rece și se lasă într-o strecurătoare la scurs.
Se scoate somonul din marinadă, se așază într-o tavă pe hârtie de copt și se dă la cuptor, la180 de grade pentru aproximativ 20 de minute.
Se curăță usturoiul, se feliază și călește ușor în unt cu ulei de măsline, daor cât să se aromatizeze uleiul. Se înlătură usturoiul și se adaugă spanacul. Trebuie gătit doar până se pătrunde, fără a-și pierde culoarea. Se adaugă orezul sălbatic fiert și se amestecă.
Roșiile cherry se călesc într-o tigaie.
Se încinge într-o tigaie, ulei de măsline și unt, se adaugă zeama si coaja rasă de lămâie, sare și smântână de gătit.

Când atige punctul de fierbere, se adaugă mierea, se amestecă și stinge cu puțin vin alb. Se scoate somonul de la cuptor, se așază pe farfurii, alături de orez cu spanac și deliciosul sos.

File de somon cu orez și spanac

Rețetă simplă de savarine pe care o poate prepara și un începător... Frigărui de rață cu ananas, sos de rodie și piure de cartofi mov...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x