Un preparat gustos și sănătos, pentru amatorii de somon: File de somon cu varză de Bruxelles!
Ingrediente pentru File de somon cu varză de Bruxelles
- 800 g file de somon
- 600 g varză de bruxelles
- 400 ml smântână lichidă, de gătit
- 20 g usturoi
- 20g semințe de pin
- 40 ml ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Germeni de ridichi
- Ulei de floarea soarelui
Mod de preparare File de somon cu varză de Bruxelles
Se spală varza de Bruxelles și se curăță de anumite imperfecțiuni.
După ce se scurge bine varza de Bruxelles se pune în apă fiartă și se lasă să fiarbă până se pătrunde bine.
Se trage la tigaie usturoiul, curățat în prealabil, apoi se adaugă smântâna.
Dupa ce a fiert varza, se adaugă peste sosul de smântână și usturoi și se amestecă.
Somonul se curăță de solzi, se dezosează și se porționează. Se sarează și se piperează, apoi se trage la tigaie pentru 4-5 minute pe partea cu piele, apoi pentru încă 3 minute pe cealaltă parte, după care se dă la cuptor pentru 5-7 minute, la 180 grade.
Pe o farfurie albă se montează totul adăugându-se uleiul de măsline, semințele de pin și germenii de ridiche rambo.