- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 800 g muschiulet de vitel
- 200 g foie gras de rata
- 100 g carne macra de vitel, tocata
- 200 g paine taraneasca
- 1 capatana usturoi romanesc
- 1 buc. prapur
- 2-3 frunze de rozmarin
- 1 crenguta cimbru
- sare
- 5 buc. ceapa
- 500 ml vin alb
- 500 ml supa de legume
- 500 ml fond de vitel
- 150 g unt
- piper alb
- 500 g spanac
- 1 ridiche neagra
- 50 g zahar
- 250 g foietaj
- 30 g faina alba
- 120 g zucchini
- 100 g sparanghel
- 150 g morcov
- 150 g cartofi mov
- 80 g ceapa verde
- 150 ml ulei de masline
- 80 g emmentaler
- 50 g chives
- 150 ml lapte
- 100 ml smantana dubla
Mod de preparare
1. Se curata muschiuletul, se fileteaza si se asezoneaza cu sare.
2. Ficatul se tine cateva minute in lapte, se scurge si se taie in cuburi, apoi se trage la tigaie in ulei de masline cu putin usturoi, sare, cimbru si rozmarin. Dupa un minut se adauga painea taiata in cuburi, pentru a absorbi grasimea, si se lasa la racit. Se adauga carnea tocata de vitel si se amesteca.
3. Cu aceasta compozitie se umple muschiuletul care se ruleaza si se infasoara in prapur si se da la cuptor 15 minute, la 180 °C.
4. Pentru sos: se curata, se spala si se toaca ceapa si usturoiul, care impreuna sunt trase la tigaie cu putin unt pana se patrund. Se adauga vinul si se lasa pe foc pana se evapora, se toarna apoi supa de legume si se lasa la fiert pana scade, adaugandu-se fondul de vitel. Se lasa pe foc pana lichidul scade considerabil, avand consistenta unui sos. Se trece apoi totul prin sita si se asezoneaza dupa gust.
5. Pentru garnitura de spanac, intr-o cratita se pun frunzele de spanac cu untul taiat cubulete si se soteaza cateva minute.
6. Pentru cosuletul cu legume, aluatul de foitaj se aseaza pe o planseta presarata cu faina si se intinde o foaie de 3-4 mm. Se decupeaza din el mai multe cercuri de 15 cm. Se imbraca interiorul unor forme rotunde de 12-13 cm cu cercurile de aluat, presandu-le usor pe margini. Se inteapa aluatul cu o furculita pentru ca acesta sa nu se ridice in timpul coacerii. Cosuletele astfel obtinute se dau 12 minute la 190 °C.
7. Dovleceii se taie rondele, asta daca nu sunt foarte mari, morcovii si cartofii semirondele groase de 0.5 cm. Sparanghelul se taie tot rondele, pastrand varfurile intregi, Ceapa se taie si ea rondele.
8. Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert pentru a blansa legumele cateva minute. Se scot si se pun la scurs intr-o sita. Legumele se soteaza in putin ulei, pentru cateva minute. Se asezoneaza cu sare si piper, se adauga chives-ul tocat si cuburile de branza emmentaler, amestecand usor.
9. Se umplu cosuletele cu aceste legume.
10. Cand toate acestea vor fi gata se monteaza platourile cu cate putin din fiecare si cu multa imaginatie.
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: