Lamington sau Prăjitura Tăvălita, este o prăjitură simplă și delicioasă, preluată cu succes din bucătăria australiană.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 5 ouă medii
- 150 g zahăr
- 150 ml lapte
- 150 g unt
- 3 linguri miere
- 400 g făină
- 10 g praf de copt
- un praf de sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Pentru sosul de cacao:
- 150 g zahăr
- 300 ml lapte
- 150 g unt
- 50 g cacao
- 1-2 lingurițe esență de rom
- 150 g nucă de cocos, pentru tăvălit
Mod de preparare Lamington sau Prăjitura Tăvălita
Se cerne făina împreună cu praful de copt și se face o adâncitură la mijlocul ei
Se amestecă ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahărul până acesta se diluează.
Se încălzește laptele și se topește untul în el, apoi se lasă să se răcească.
Se adaugă și mierea, iar această compoziție se amestecă cu compoziția de ouă.
Spargem ouăle într-un bol și presărăm puțină sare peste ele.
Adăugăm zahărul și pe cel vanilat și le mixăm până devin spumoase.
Se adaugă esența și se încorporează făina.
Se tapetează o tavă de 23/36 cm cu hârtie de copt și se întinde compoziția de blat în ea.
Se coace la 180 de grade, pentru 35 de minute.
Pentru sosul de cacao, se cerne cacaua într-un vas și se amestecă cu zahărul și laptele.
Se pune vasul la foc moale, se adaugă și untul și se amestecă continuu până la omogenizare.
Se ridică vasul de pe foc, se adaugă esența și se lasă sosul să se răcească.
Blatul răcit se taie în cuburi care se trec prin sosul de cacao, apoi prin nuca de cocos, rezultînd delicioasa prăjitură Lamington.
Spor la preparat și poftă bună la savurat!