Laptele de pasăre este un desert din copilărie, cu o combinație gustoasă între bezea și cremă de vanilie.
Ingrediente
- 100 g zahăr tos
- 100 g zahăr pudră
- 6 ouă
- 1 l lapte
- Sare
- oțet
- 50 g zahăr vanilat
- 200 g ciocolată amăruie
- 200 g dulceață de vișine
- 38 ml esență de vanilie
Mod de preparare
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul pudră și se mixează până rezultă o bezea fermă.
Bezeaua se prționează în forme de ceramică unse cu puțin ulei, care se dau la cuptor pentru 15 minute, la 100 de grade.
Se prepară crema.
Se pune laptele la fiert, la foc mediu.
Într-un vas, se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul tos și se diluează cu puțin lapte rece.
Când laptele de pe foc începe să fiarbă, se amestecă cu compoziția de gălbenușuri și se fierbe în continuare, amestecând continuu, până se îngroașă crema.
Crema se va porționa în boluri, iar când se răcește se așază câte o porție de bezea în fiecare bol cu cremă, iar deasupra se decorează cu ciocolată rasă și dulceață.