- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru a profita din plin de gustul și aromele legumelor de toamnă, bogate în vitamine, haideți să ne delectăm papilele cu o delicioasă Lasagna cu piept de pui și arome de toamnă!
De mare efect va fi și această Lasagna cu clătite, dar tare gustoasă este și Lasagna cu spanac si somon!
Ingrediente pentru Lasagna cu piept de pui și arome de toamnă
- 2 pachete foi de lasagna
- 500 g piept de pui
- 2-3 gogoșari
- 1 conopidă mai mică
- 2 vinete
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- o țelină mică
- 300 g pastă de roșii
- 120 ml vin alb
- sare
- piper
- busuioc
- oregano
- ulei de măsline
- 100 g parmezan
- 100 g cașcaval
- Sos bechamel:
- 100 g unt
- 100 g făină
- 500 ml lapte
- sare
- piper
- nucșoară
Mod de preparare Lasagna cu piept de pui și arome de toamnă
Ceapa se toacă solzișori și se călește în ulei de măsline, după care se adaugă pe rând: conopida tocată mărunt, ardeii tăiați în cuburi, vinetele tocate tot în cuburi, morcovii și țelina date pe răzătoare.
Se amestecă bine să se călească uniform, apoi se adaugă carnea tocată și peste puțin timp vinul și pasta de tomate.
Se asezonează sosul cu sare și condimente și se lasă pe foc până când scade dar nu foarte mult, pentru că avem nevoie de el mai fluid, să hidrateze foile de lasagna pe care nu le vom fierbe, în prealabil.
Între timp se prepară și sosul bechamel.
Se topește untul, se adaugă făina și se omogenizează rapid, apoi se diluează cu laptele și se condimentează după gust.
Se lasă să fiarbă până clocotește de două-trei ori, apoi se stinge focul.
Se pune în formă de copt, mai întâi puțin sos de legume și carne, apoi un rând de foi, se presară parmezan și se adaugă sos de legume, iar foi, iar sos și tot așa ultimul rând fiind de foi.
Se întinde deasupra sosul bechamel.
Se coace lasagna cu piept de pui și arome de toamnă pentru 20 de minute la 180 de grade, iar în ultimele 5 minute se rade cașcavalul deasupra să se gratineze frumos la suprafață.
Se lasă să se tempereze în tavă, apoi se porționează și se servește alături de cei dragi.