Antena Căutare

Lasagna cu piept de pui și arome de toamnă

Pentru a profita din plin de gustul și aromele legumelor de toamnă, bogate în vitamine, haideți să ne delectăm papilele cu o delicioasă Lasagna cu piept de pui și arome de toamnă!

Galerie
Lasagna cu piept de pui și arome de toamnă

Pentru a profita din plin de gustul și aromele legumelor de toamnă, bogate în vitamine, haideți să ne delectăm papilele cu o delicioasă Lasagna cu piept de pui și arome de toamnă!

De mare efect va fi și această Lasagna cu clătite, dar tare gustoasă este și Lasagna cu spanac si somon!


Ingrediente pentru Lasagna cu piept de pui și arome de toamnă

Articolul continuă după reclamă
  • 2 pachete foi de lasagna
  • 500 g piept de pui
  • 2-3 gogoșari
  • 1 conopidă mai mică
  • 2 vinete
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • o țelină mică
  • 300 g pastă de roșii
  • 120 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • ulei de măsline
  • 100 g parmezan
  • 100 g cașcaval
  • Sos bechamel:
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucșoară

Mod de preparare Lasagna cu piept de pui și arome de toamnă

Ceapa se toacă solzișori și se călește în ulei de măsline, după care se adaugă pe rând: conopida tocată mărunt, ardeii tăiați în cuburi, vinetele tocate tot în cuburi, morcovii și țelina date pe răzătoare.

Se amestecă bine să se călească uniform, apoi se adaugă carnea tocată și peste puțin timp vinul și pasta de tomate.

Se asezonează sosul cu sare și condimente și se lasă pe foc până când scade dar nu foarte mult, pentru că avem nevoie de el mai fluid, să hidrateze foile de lasagna pe care nu le vom fierbe, în prealabil.

Între timp se prepară și sosul bechamel.

Se topește untul, se adaugă făina și se omogenizează rapid, apoi se diluează cu laptele și se condimentează după gust.

Se lasă să fiarbă până clocotește de două-trei ori, apoi se stinge focul.

Se pune în formă de copt, mai întâi puțin sos de legume și carne, apoi un rând de foi, se presară parmezan și se adaugă sos de legume, iar foi, iar sos și tot așa ultimul rând fiind de foi.

Se întinde deasupra sosul bechamel.

Se coace lasagna cu piept de pui și arome de toamnă pentru 20 de minute la 180 de grade, iar în ultimele 5 minute se rade cașcavalul deasupra să se gratineze frumos la suprafață.

Se lasă să se tempereze în tavă, apoi se porționează și se servește alături de cei dragi.

Lasagna cu piept de pui și arome de toamnă

Lasagna cu piept de pui și arome de toamnă

Cum preparăm aripioare de pui în crustă aurie, crocante și delicioase, pentru mese savuroase!... Conserve pentru iarnă: Zacuscă de pește....
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x