Ingrediente:
- 10 file-uri lup de mare
- 2 buc banane
- 500 gr cartofi
- 1 kg țelină
- 100 gr sparangel verde
- 250 gr baby morcov
- 300 gr nero di sepia
- 250 ml angeli Bianco
- 200 ml vin Alb
- 50 gr germeni decor
- 2 buc lime
- 5 buc lămâie
- 100 gr miere
- 50 gr lecitină praf
- sare
- piper
- 30 ml ulei gătit
- 1 l smântână gătit
- 2 l lapte
- 250 gr unt
Mod de preparare:
Peștele se rumenește într-o tigaie, apoi se dă câteva minute la cuptor. Se scoate și se asezonează.
Țelina și cartofii se curăță, se spală, apoi se taie cuburi mici, după care se fierb în lapte. După ce au fiert, se scot și se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se pasează totul cu ajutorul unui blender, se adaugă unt, sare și piper. Se strecoară apoi pentru a se obține o textură cât mai fină.
Se pune o tigaie la încins, se adaugă Angeli , se flambează, se lasă până se evaporă alcoolul, după care se adaugă vinul , cerneala de sepie și se lasă să fiarbă .
După ce s-a evaporat și alcoolul din vin, se adaugă smântâna lichidă peste produsul rezultat și se lasă pe foc până se obține o reducție .
Baby morcovul și sparanghelul se spală, se curăță, se blanșează, iar înainte de a monta farfuria, se trag puțin la tigaie cu unt , sare și piper.
Cu sucul rezultat din lămâie și lime se pregatste o spumă, la care se adaugă și lecitină pentru textură .
Fileul de pește se servește pe pat de piure cremos de țelină și legume sotate.
Poftă bună!