- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Vrei să încerci o prăjitură rapidă, foarte gustoasă, pentru care nu ai nevoie de îndemânare în bucătărie? Încearcă reţeta următoare şi nu vei regreta!
Ingrediente:
Baza:
- 125 g unt
- 1 cana de faina
- 1/4 cana zahar pudra
Stratul de caramel:
- 125 g unt
- 1/2 cana zahar pudra
- 3 linguri sirop de zahar
- 400 g lapte condensat indulcit
Topping:
- 200 g ciocolata amaruie, taiata bucatele
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captuseste cu hartie de copt o tava patrata de 23 cm. Faina se amesteca cu zaharul, se adauga untul amestecand pana se obtine un aluat omogen. Aluatul obtinut se intinde in tava pregatita si se da la copt pentru 20 de minute.
Intre timp se prepara stratul de caramel: toate ingredientele se pun intr-o cratita pe foc si se lasa pana se topeste zaharul. Se lasa sa inceapa sa fiarba, dupa care se da focul la mic si se lasa caramelul sa fiarba timp de 6-8 minute, amestecand mereu, pana se ingroasa bine. Caramelul se toarna peste blatul din tava si se da la frigider sa se raceasca.
Ciocolata se topeste pe bain-marie, se lasa sa se raceasca putin, dupa care se intinde in strat uniform peste stratul de caramel. Tava se da din nou la frigider ca sa se intareasca ciocolata. Prajitura se taie in batoane cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Pofta buna!
E desertul PERFECT! Ușor de preparat și gata imediat! Budincă de vanilie cu pişcoturi în cafea... Prăjitura "Twins", gata în 10 minute, cu doar cinci ingrediente! O reţetă foarte uşoară, cu un gust demenţial...