Ingrediente
- 8 medalioane caprioara (75 gr -buc. )-total 600 grame de nuschiulet
- 1 ceapa rosie
- 150 ml vin rosu (dulce)
- 150 ml supa de vita
- 100 grame prune uscate fara samburi (sa fie puse in apa cu ora inainte)
- 100 gr jeleu de coacaze(acrisor)
- 100 gr faina alba
- 50 ml coniac
- 100 ml ulei vegetal
- sare
- piper
- 1kg cartofi
- un borcanel iaurt(mai slab ca grasime)
- 1 legatura patrunjel verde
- 50 gr unt
- Muraturi asortate pentru 4 portii
- 3 tigai cu coada – de minim 36 de cm
- 1 Cutitul bucatarului
- 1 Presa de cartofi pentru piure
- 1 Tel mare
- 1 Mixer
- O oala mare cu capac
- 4 parfurii patrate
- 2 capace pentru tigaii
- O furculita
- 1 Paleta de lemn
- 4 castronele pentru muraturi
Mod de preparare
1. Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se trage la tigaie impreuna cu ceapa tocata, in ulei incins, timp de doua minute, apoi se adauga vinul si supa de vita.
2. Se fierbe 10 minute la foc mic, apoi se adauga prunele uscate si jeleul de coacaze si se mai lasa pe foc pana cand se lichefiaza jeleul.
3. Se scoate carnea si se pastreaza calda pana in momentul servirii.
4. Peste sosul in care s-a preparat carnea, se adauga faina si coniacul si se amesteca intens pana se ingroasa.
5. Pentru piureul de cartofi, se curata cartofii, se taie in cuburi si se fierb in apa clocotita cu sare. Se scurg apoi si se paseaza impreuna cu untul, apoi se adauga iaurtul pentru a le da o textura cremoasa.
6. Carnea se aseaza pe platou, se adauga sosul presarat cu patrunjel verde si garnitura de cartofi. Se serveste cu muraturi.
Sa va fie de folos!