Ingrediente
- 50 buc melci
- 3 legături de ceapă verde
- 3 legături de pătrunjel
- 400 g unt
- 200 g lămâie
- 1 l vin alb
- foi de dafin,
- piper boabe
- muștar boabe
- 100 g usturoi
- măsline fără sâmburi
Mod de preparare
Se toacă mărunt caeapa verde și pătrunjelul și se freacă cu untul moale.
Articolul continuă după reclamă
Se adaugă sare, piper și zeamă de lămâie, după gust.
Melcii se fierb în vin alb, cu 2 foi de dafin și boabe de piper, pentru câteva minute, apoi se scot rapanele din cochilii și se prăjesc în unt cu usturoi tocat mărunt.
Cochiiliile se umplu cu crema de unt și rapanele, se așază într-o tavă unsă și se dau la cuptor pentru 10 minute.
Lapte de pasăre, un desert cu gust de copilărie... Penne siciliene al forno...