E dulce, cremoasă, are o aromă intensă de caramel şi ciocolată şi se topeşte în gură. Prăjitura "milionarului" este perfectă pentru cei care vor să încerce un desert cu adevărat special.
Gustul? De milioane!
INGREDIENTE:
Pentru blat:
170 g faina
120 g unt
50 g zahar brun
Pentru crema:
400 g lapte condensat
60 g unt
60 g zahar brun
1 lingura miere de albine
Pentru topping:
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
2 linguri de lapte
PREPARARE:
Punem intr-un bol faina, zaharul si untul si le amesteacam pana obtinem un aluat omogen si neted. Il intindem in forma de dreptunghi. Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, il intepam cu furculita, apoi il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute.
Dupa acest interval de timp va parea inca moale, dar se va intari in timp ce se raceste, ca un biscuite crocant. Il scoatem si il lasam sa se raceasca in tava sau pe un fund de lemn. Punem laptele condensat, untul si zaharul la fiert, la foc foarte mic in jur de 20 minute, pana prinde culoarea caramelului si se desprinde usor de pe marginile cratitei.
Turnam caramelul cald peste blat si il intindem cat putem de uniform. Topim ciocolata la bain-marie, cu doua linguri de lapte si o turnam peste caramelul racit. Lasam sa se intareasca ciocolata, apoi putem taia prajitura in felii. Pofta buna!
Crezi că ştii să împătureşti sarmalele? Toată viaţa ai făcut asta în mod greşit! Iată clipul care face furori pe Interne... Reţetă VIDEO: Cum să faci îngheţată sănătoasă la tine acasă, cu doar două ingrediente! Este absolut delicioasă...