- Ingrediente:
- Mousse de ciocolată:
- 1 lingură ness
- 1 foaie gelatină
- 100 ml lapte
- 3 gălbenușuri
- 50 g zahăr
- 200 ml frișcă
- 150 g ciocolată neagră
- Mousse de fructe:
- 150 g piure de zmeură
- 150 g piure de căpșuni
- 6 folii gelatina
- 300 ml frișcă
- Caramel sărat:
- 250 g zahăr
- 180 frișcă
- 1 lingură sare de mare
- 1 lingură miere
- Blat de pandișpan:
- 4 ouă
- 90 g zahăr
- 20 g făină
- 50 g amidon
- 20 g cacao
Mod de preparare
Pentru mousse de cafea, se pune laptele pe foc, iar când e fierbinte se adaugă o lingură de ness și foaia de gelatină.
Se mixează ouăle cu zahărul până se obține o spuma alba, se topește ciocolata neagră la bain marie și se încorporează în spuma de ouă, apoi se adaugă compoziția cu ness și se omogenizează.
Pentru mousse de fructe, se bate frișca, se încălzește gelatina intr-o lingură cu pulpă de zmeură, apoi se incorporează în frișcă și se amestecă cu piureul de căpșuni și piureul de zmeură.
Pentru blatul de pandișpan, se bat ouale cu zahărul până se spumează, se încorporează făina și amidonul, se așează compoziția în tavă și se dă la cuptor pentru 10 minute.
Pentru caramelul sărat, se caramelizează zahărul, se adaugă frișca și se amestecă intens până se îngroașă, apoi se adaugă sare și mierea la final.
Se monteaza apoi toate preparatele, pe inele rotunde.
Poftă bună!
Este sezonul lui! Cea mai bună reţetă de vin fiert. Jamie Oliver îţi spune secretul... Rețeta Cheesecake cu afine: o prăjitură delicioasă, foarte uşor de făcut, care nu necesită coacere...