Friptura de porc este printre cele mai îndrăgite, pentru că se prepară ușor, iar rețetele sunt versatile și se pot combina în nenumărate feluri.
Una dinte combinații o puteți testa în rețeta Mușchiuleț de porc cu ierburi de provence și broccoli cu sos alb de gorgonzola.
Rețeta Mușchiuleț de porc cu ierburi de provence și broccoli cu sos alb de gorgonzola - Ingrediente:
- 2 muschiuleți de porc
- amestec de ierburi de provance (rozmarin, patrunjel, cimbrisor, busuioc, maghiran, cimbru, oregano)
- 400 g unt
- 1 căpățână de usturoi
- 1 kg de brocoli crud
- 300 ml de smântână lichidă
- 200 g gorgonzola
- 20 g făină
- 1 lămâie
- Sare și piper negru
- ulei de măsline
- flori comestibile
- 2 muschiuleți de porc
- amestec de ierburi de provance (rozmarin, patrunjel, cimbrisor, busuioc, maghiran, cimbru, oregano)
- 400 g unt
- 1 căpățână de usturoi
- 1 kg de brocoli crud
- 300 ml de smântână lichidă
- 200 g gorgonzola
- 20 g făină
- 1 lămâie
- Sare și piper negru
- ulei de măsline
- flori comestibile
Rețeta Mușchiuleț de porc cu ierburi de provence și broccoli cu sos alb de gorgonzola - Preparare
Într-un mojar se pisează ierburile și se amestecă cu ulei de măsline și puțină coajă de lămâie.
Carnea se unge cu acest amestec, apoi se pune în tigaie cu puțin unt sau ulei de măsline și se sigilează pe fiecare parte la fon mare. Se transferă în tavă și se dă la cuptor la 200 grade.
Între timp, se pune broccoli la fiert cu smântâna de gătit. Când smântâna fierbe se adaugă gorgonzola, usturoi, ulei de măsline și foarte puțină făină. Se mai lasă puțin pe foc pentru omogenizare.
Usturoiul, se zdrobește în mojar și se amestecă cu untul , iar spre finalul gătirii cărnii aceasta se unge cu amestecul de mai sus și se mai lasă 5 minute.
Broccoli, după ce este fiert, se scoate din sos și se mai trage la tigaie cu unt și puțin usturoi.
Cotlete de miel în crustă de ierburi aromate și Saint Jaques... Penne cu piept de pui în sos alb cu parmezan...