Mușchiuleț de porc în crustă de fistic cu sos de rodii și piure de păstârnac, un preparat complex demn de mese festive, pentru a cuceri orice invitat!
Rețata Mușchiuleț de porc în crustă de fistic cu sos de rodii și piure de păstârnac - Ingrediente:
- 1 kg mușchiuleț de porc
- Sare și piper
- Oțet balsamic
- 200 ml lichior de ciocolată
- 200 ml coniac
- 400 g fistic
- Cimbru proaspăt
- 10 căței de usturoi
- Boia iute
- Boia afumată
- Busuioc uscat
- 400 gr pesmet
- Sos de soia
- 4-5 linguri muștar dijon
- Pentru sos:
- 4 rodii
- 300 ml vin alb
- 1-2 linguri amidon de porumb
- 2-3 linguri de miere
- Sare și piper
- Pentru piureul de păstârnac:
- 1-2 cartofi
- 6 buc. păstârnac
- 100 gr unt
- 100 gr parmezan
Rețata Mușchiuleț de porc în crustă de fistic cu sos de rodii și piure de păstârnac - Preparare
Se prepară mai întâi piureul de păstârnac.
Se pune o oală cu apa pe foc. Se adaugă păstârnacul tăiat cubulețe și un cartof sau doi, cu puțină sare și piper.
Când ingredientele sunt fierte se pasează și se trece prin sită pentru a rezulta un piure fin și se mai adaugă unt pentru cremozitate.
Pentru a prepara mușchiulețul de porc, acesta se condimentează cu sare și piper și se rumenește într-o tigaie încinsă, pe ambele părți.
Se lasă să se odihnească puțin, apoi se unge cu o marinadă din muștar, sos de soia,oțet balsamic, usturoi pisat, sare, piper și boia de ardei.
Se presară din belșug, pe toate părțile, ierburi tocate, amestecate cu pesmet și fistic.
Se prepară la cuptor, la foc iute, pentru 10 minute, acoperit cu hârtie de copt.
Pentru sosul de rodii, se prepară suc de rodii din semințe și se pune la fiert cu vin alb, sare și piper și 1-2 linguri de amidon. Când devine consistent, se stinge focul și se adaugă mierea.
Mușchiulețul se scoate de la cuptor, se lasă la odihnit și se taie în felii grosiere.
Se servește alături de piureuri și sosul de rodie.
Papricaș de pui cu ciuperci și mămăligă... Rețeta Korean hot pot sau Oală încinsă coreeană...