Antena Căutare

Negresă cu cireșe. Rețeta simplă și aromată, un deliciu al verii

Negresele sunt printre cele mai simple și îndrăgite prăjituri de casă, iar dacă sunt combinate și cu fructe de sezon, deliciul este maxim. Un exemplu este și rețeta noastră de Negresă cu cireșe. Rețeta simplă și aromată, un deliciu al verii.

Negresă cu cireșe. Rețeta simplă și aromată, un deliciu al verii
Negresă cu cireșe | pixabay

Negresele au o textură densă și ciocolatoasă și nu se prepară deloc greu. Se poate opta pentru o compoziție cu cacao, sau una cu ciocolată.

Negresă cu cireșe. Rețeta simplă și aromată, un deliciu al verii - Ingrediente:


  • Pentru blat( tavă de 26/36 cm):
  • 6 ouă
  • 250 gr unt( 82% grăsime)
  • 200 gr zahăr
  • 30 gr cacao
  • 120 ml lapte
  • 350 gr făină
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit sare
  • 250 gr cireșe

Citește și: Granita de cireșe. Desert răcoros din bucătăria italiană


Negresă cu cireșe. Rețeta simplă și aromată, un deliciu al verii - Preparare

Într-o crăticioară, amestecăm zahărul cu untul, cacaua și laptele.
Punem crăticioara la foc mediu și amestecăm în ea până când se topește untul și zahărul și obținem o cremă ciocolatoasă.O dam deoparte de pe foc și o lăsm la rece.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm peste ambele câte puțină sare.
Când se răcește crema ciocolatoasă adăugăm gălbenușurile și omogenizăm compoziția.
Mixăm albușurile spumă, apoi le încorporăm ușor în compoziția de mai sus, dar nu mai folosim mixerul, ci introducem o spatulă, pentru a putea amesteca circular și de jos în sus, să se mențină compoziția aerată.

Citește și: Negresă cu ciocolată și vișine. Cea mai adorată prăjitură de vară

După încorporarea albușurilor, adaugăm făina, treptat, pe care o vom cerne împreună cu praful de copt. La final adăugăm si esența și omogenizăm bine compoziția.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hărtie de copt și întindem compoziția de negresă în ea.

Înfigem din loc în loc cireșele fără sâmburi și cpacem delicioasa negresă cu cireșe pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Pentru siguranța coacerii, facem și testul cu scobitoarea.

Citește și: Cum preparăm cea mai delicioasă rețetă de Negresă cu cremă de brânză și zmeură

Lăsăm negresa cu cireșe să se tempereze, apoi o putem porționa și servi cu poftă.

Putem servi negresa cu cireșe alături de o cupă din înghețata preferată.

Nu lăsa sezonul cireșelor să treacă fără să le prepari celor dragi o delicioasă și spectaculoasă rețetă de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză cu vanilie.

Musaca de vinete: Rețeta originală ca la mama acasă... Castraveți murați rapid. Rețetă de castraveți murați la soare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ultimele știri
x