Combinația de negresă cu cremă de brânză este printre preferatele gospodinelor, iar dacă mai adăugăm și ceva fructe, ca la această rețetă de Negresă cu cremă de brânză și zmeură, deliciul va fi maxim!
Rețeta Negresă cu cremă de brânză și zmeură - Ingrediente
Pentru aluatul de negresă:
- 3 ouă, medii
- 300 gr zahăr
- 300 ml lapte
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 50 gr cacao
- 300 gr făină
- 1 linguriță praf copt
- 1 vârf linguriță cu sare
- 200 gr zmeură
- Pentru crema de brânză:
- 400 gr brânză proaspătă, de vaci
- 100 gr zahăr pudră, cu aroma de vanilie
- 2 ouă
- 1 lingură smântână
Rețeta Negresă cu cremă de brânză și zmeură – Preparare
Punem la bain marie untul tăiat în cuburi, cu laptele, jumătate din cantitatea de zahăr și cacaua și amestecăm până când untul este topit și compoziția omogenizată.
Apoi stingem focul și lăsăm compoziția să se răcească.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Mixăm albușurile presărate cu sare, până devin spumoase, apoi adăugăm, treptat, restul de zahăr și le mixăm până obținem o bezea fermă.
Încorporăm, treptat și ușor, în bezea: gălbenușurile, compoziția cu cacao și la final, făina cernută împreună cu praful de copt.
Întindem compoziția de negresă in tava tapetată cu hârtie de copt. Folosim o tavă de 25/38 cm.
Deasupra compoziției de negresă vom întinde compoziția de brânzeturi amestecate cu zahărul, cele două ouă și smântâna.
Înfigem zmeura din loc în loc și coacem delicioasa Negresă cu cremă de brânză și zmeură pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.
O lăsăm să se răcească bine și abia atunci o porționăm.
Vedeți și rețeta Prăjitură cu aluat fraged și cremă de brânză cu zmeură!
Citiți și articolul Zmeura. 20 beneficii pentru sănătate și frumusețe!
Rețetă de muffins cu brânză și dovlecel. Gustări simple, de vară, bune de servit de cu zori și până-n seară... Cea mai bună rețetă italiană de vinete: Parmigiana de vinete sau Melanzane alla parmigiana...